Türkiye-Litvanya UEFA Uluslar Ligi Mücadelesi TRT 1’de

12.06.2022 - 07:16

Türkiye-Litvanya UEFA Uluslar Ligi Mücadelesi TRT 1’de

UEFA Uluslar Ligi’nde Türkiye dördüncü maçına yine TRT ekranlarında çıkıyor. Türkiye-Litvanya UEFA Uluslar Ligi mücadelesi, TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor.

UEFA Uluslar Ligi C klasmanında yoluna sorunsuz devam eden Türkiye ile henüz galibiyetle tanışamayan Litvanya karşı karşıya geliyor. Türkiye-Litvanya UEFA Uluslar Ligi mücadelesi, Salı 21.45’ten itibaren TRT 1’de.

Türkiye 4’te 4 Peşinde

Uluslar Ligi’ne Faroe Adaları galibiyetiyle başlayan Türkiye, ardından Litvanya engelini rahat geçti. Cumartesi günü Lüksemburg’a konuk olan Türkiye, bu mücadeleyi de kazanmayı başardı.

Grupta 2’de 2 ile üçüncü maçlara çıkan iki takımın mücadelesi, aslında dengede başladı. Topun hakimiyetini almayı başaran Türkiye, penaltıdan bulduğu golle öne geçti. Maçın ikinci yarısında Lüksemburg biraz daha önde oynamaya gayret etse de bu gayret gole dönüşmedi. Mücadelenin son bölümünde Serdar Dursun ile farkı ikiye çıkaran Türkiye, 3’üncü maçından da galibiyetle ayrıldı.

Grupta üç maç sonunda 12 gol atıp, henüz gol yemeyen Türkiye, Litvanya engelini de aşarak grup liderliğini büyük ölçüde garantilemek istiyor.
1 TUR 12.6.2022.jpg      

Litvanya Henüz Puan Alamadı

Grubun en zayıf ekibi görüntüsündeki Litvanya, ilk üç maç sonunda henüz puanla tanışamadı. İç sahada Türkiye ve Lüksemburg ile karşılaşan Litvanya, Cumartesi günü Faroe Adaları deplasmanındaydı. Karşılaşmaya golle başlayan Litvanya, yine sonunu getiremedi ve mücadeleyi 2-1 kaybetti.

UEFA Uluslar Ligi’ne 3 maç sonunda sadece 1 gol atabilen Litvanya, ilk puanlarını Türkiye deplasmanında almaya çalışacak.
2 TUR 12.6.2022.jpg      

İlk Maçta Türkiye Farklı Galip Geldi

Litvanya ile Türkiye, geçtiğimiz hafta Litvanya’da karşı karşıya geldi. UEFA Uluslar Ligi ikinci maç haftasında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde galip ayrılan taraf Türkiye oldu. Rakibini 6-0 geçen Türkiye, bir kez daha Litvanya karşısında galip gelmeye çalışacak.

UEFA Uluslar Ligi’nde şu zamana kadar sorun yaşamayan ve yoluna kayıpsız devam eden Türkiye ile grupta ilk puanlarını arayan Litvanya arasındaki mücadele, Salı 21.45’ten itibaren TRT 1’de.