Trabzonspor-Sivasspor Turkcell Süper Kupa Finali A Spor’da

10.06.2022 - 20:25

Trabzonspor-Sivasspor Turkcell Süper Kupa Finali A Spor’da

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor. 30 Temmuz 20.45’teki Trabzonspor-Sivasspor Turkcell Süper Kupa finali A Spor’da.

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa takvimini açıkladı. 30 Temmuz 20.45’teki Süper Kupa karşılaşması, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Türkiye Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor arasındaki bu mücadele, A Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Trabzonspor Transfer Çalışmalarını Hızlandırdı

Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu sezon üç kulvarda mücadele edecek Trabzonspor, bir sol bek ve bir orta saha transferi yapmayı planlıyor. Yunus Mallı, Fode Koita, Erce Kardeşler, Jean Kouassi gibi isimlerle yolları ayırmayı düşünen Bordo Mavililer, önümüzdeki sezona kupa ile başlamayı hedefliyor.

30 Temmuz’da oynanacak Süper Kupa maçının ardından lig maçına çıkacak Trabzonspor, ardından da Şampiyonlar Ligi play-off ön eleme maçında boy gösterecek.                            1 ts 10.6.2022.jpg      

Sivasspor Rıza Çalımbay ile Yola Devam Dedi

Ligde beklentilerin altında kalan Sivasspor, geçtiğimiz sezon Kayserispor’u Türkiye Kupası finalinde mağlup ederek sezonu kupa ile noktaladı. Transfer konusunda yönetimle birtakım anlaşmazlıkları olduğu belirtilen Rıza Çalımbay’ın önümüzdeki sezon takımın başında olup olmayacağı ise maçtan sonra merak edilen konuların başında geliyordu. Geçtiğimiz günlerde Rıza Çalımbay, 1 yıl daha Sivasspor’da olacağını açıkladı.

Transferde sağ bek ve forvet pozisyonuna yoğunlaşan Sivasspor, orta sahaya da takviye yapmayı planlıyor.
2 ts 10.6.2022.jpg      

Sivasspor Rakibini 3 Yıldır Mağlup Edemiyor

Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan son dönemdeki maçlarda ağırlıklı çıkan sonuç beraberlik. Son 5 maçın 3’ü berabere biterken, 2 maçtan galibiyetle ayrılan taraf Trabzonspor oldu. Sivasspor ise rakibini en son 2019 yılında mağlup edebildi.

2022/23 sezonuna da kupa ile başlamak isteyen Trabzonspor ile bu sezon ligde daha iddialı olmayı hedefleyen Sivasspor arasındaki Turkcell Süper Kupa mücadelesi, 30 Temmuz 20.45’te A Spor’da.