Türkiye-İtalya Hazırlık Maçı TRT Spor’da

27.03.2022 - 17:28

Türkiye-İtalya Hazırlık Maçı TRT Spor’da

Dünya Kupası hayallerine veda eden Türkiye ile İtalya kozlarını Konya’da paylaşıyor. Salı günü 21.45’teki Türkiye-İtalya hazırlık maçı TRT Spor’da futbolseverlerle buluşuyor.

Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off aşamasında hayal kırıklığı yaşayan Türkiye ve İtalya, Konya’da hazırlık maçında karşı karşıya geliyor. As kadroların ilk 11’de yer almasının beklenmediği bu mücadele, TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Burak Yılmaz Yerine Salih Özcan Kadroya Dahil Oldu

1 trtspor 27.3.2022.webp

Almanya Bundesliga ekibi Köln'de forma giyen Salih Özcan, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı. TFF, 24 yaşındaki orta sahanın İtalya ile yapılacak özel maç için milli takım kariyerine nokta koyan Burak Yılmaz’ın yerine kadroya dahil edildiğini duyurdu. 

Yeni İsimlerin Forma Şansı Bulması Bekleniyor

Portekiz karşılaşmasında forma giymeyen isimlerin İtalya maçında ilk 11’de yer alması bekleniyor.                      
  2 trt spor 27.3.2022.jpg       
Altay Bayındır, Doğukan Sinik, Yunus Akgün, Abdülkadir Ömür, Rıdvan Yılmaz, Umut Bozok ve daha birçok ismin İtalya karşısında forma şansı bulabileceği tahmin ediliyor.

Dünyanın Dışındayız

İtalya cephesi ise Kuzey Makedonya karşısında beklenmedik bir mağlubiyet alarak Dünya Kupası hayallerine veda etti. Karşılaşma sonrasında teknik direktör Roberto Mancini, bugünün hayatının en kötü günlerinden biri olduğunu ve inanılması güç bir durumun yaşandığını belirtti. 

İtalya’nın en prestijli spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, “Dünyanın Dışındayız” başlığıyla sporseverlerin karşısına çıktı. 

Kuzey Makedonya karşısında alınan sonucun ardından İtalya, 2018 Dünya Kupası’nın ardından 2022 Dünya Kupası’nı da kaçırdı.                     
3 trt spor 27.3.2022.jpg       
Euro 2020 şampiyonluğu sonrasında yaşanan büyük hayal kırıklığının Roberto Mancini’nin görevden alınmasıyla sona erebileceği tahmin ediliyor.

Türkiye-İtalya Karşılaşmalarında İtalya’nın Üstünlüğü Söz Konusu

Türkiye ile İtalya arasında oynanan karşılaşmalarda İtalya’nın bariz üstünlüğü söz konusu. Euro 2020’nin açılış maçında 3-0 ile Türkiye’yi geçen İtalya, oynanan son 8 karşılaşmada 5 galibiyet 3 beraberlik aldı. 

Daha tecrübesiz bir kadroyla sahada olması beklenen Türkiye ile üst üste iki Dünya Kupası kaçıran İtalya arasındaki hazırlık maçı, Salı 21.45’ten itibaren TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.