
20.03.2022 - 08:36
Portekiz-Türkiye Dünya Kupası Eleme Maçı TRT 1’de
Portekiz-Türkiye Dünya Kupası eleme maçı TRT 1’de. 24 Mart Perşembe 22.45’teki Portekiz-Türkiye karşılaşmasını, TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.
Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda son koltuklar belli oluyor. Türkiye’nin gruptaki tüm macerasını ekranlara getiren TRT, play-off karşılaşmasını da yayınlayacağını duyurdu. Portekiz-Türkiye Dünya Kupası eleme maçı, Perşembe 22.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarında olacak.
Portekiz Mücadelesinin Aday Kadrosu Belli Oldu
Türkiye’nin Portekiz maçı aday kadrosu belli oldu. Birtakım eleştiriler de alsa kadro, genel itibarıyla destek gördü.

Portekiz mücadelesinin aday kadrosu şu şekilde:
Kaleciler
Altay Bayındır, Sinan Bolat , Uğurcan Çakır
Defanslar
Zeki Çelik ,Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz
Orta Sahalar
Abdülkadir Ömür, Cengiz Ünder, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Dorukhan Toköz, Orkun Kökçü, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı
Doğukan Sinik, Kerem Aktürkoğlu
Forvetler
Burak Yılmaz, Enes Ünal, Serdar Dursun, Umut Bozok
Portekiz Son Dakikada Yıkıldı
Grup aşamasında uzun süre liderlik koltuğunda oturan Portekiz, son maçta Sırbistan’ı konuk etti. 1 puan alması durumunda grup lideri olacak Portekiz, son dakikada Mitrovic’in kafa golüyle mağlup oldu ve Dünya Kupası için play-off oynamak zorunda kaldı.

Sırbistan maçı öncesinde oynanan son 5 maçta yalnızca 1 gol yiyen Portekiz, kendi evinde kazanıp, elemelerin final aşamasına geçmek istiyor.
Stefan Kuntz’dan Portekiz Açıklaması
Kadronun açıklanmasının hemen ardından TRT Spor’da futbolseverlerle buluşan Stefan Kuntz, karşılaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

Portekiz karşısında kaybedecek bir şeylerinin olmadığını belirten Kuntz, şu ifadeleri kullandı:
Eminim ki oyuncularım elinden geleni yapıp Portekiz takımına rahat bir oyun oynatmayacak. Bütün gücümüzü sahada göstereceğiz. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Eğer rakibinizin kaybedecek bir şeyi yoksa o, Portekiz gibi takımlar için büyük tehlikedir.
Kazanan İtalya-Kuzey Makedonya Galibiyle İç Sahada Oynayacak
Portekiz-Türkiye eşleşmesinin galibi play-off turunda finale yükselecek. Finaldeki rakip ise İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibi olacak. Bu eşleşmeyi de geçen ekip, adını Dünya Kupası’na yazdıracak.
Grup elemelerinde son dakikada yıkılan Portekiz ile 20 yıl sonra yeniden adını Dünya Kupası’na yazdırmak isteyen Türkiye arasındaki bu mücadele, Perşembe 22.45’ten itibaren TRT 1’de.
chevron_leftÖnceki
Sonrakichevron_right