Milli Oyuncumuz Avrupa Ligi’nde Haftanın Oyuncusu Seçildi!

18.03.2022 - 14:48

Milli Oyuncumuz Avrupa Ligi’nde Haftanın Oyuncusu Seçildi!

UEFA Avrupa Ligi’nde her hafta verilen haftanın oyuncusu ödülünü, son 16 turunun ikinci maç haftasında gösterdiği başarılı performansla Avrupa’daki temsilcilerimizden Merih Demiral kazandı. Serie A ekiplerinden Atalanta’da forma giyen Merih, takımının çeyrek finale yükselmesinde büyük pay sahibi olmuştu.

UEFA Avrupa Ligi’nde her hafta futbolseverlerin oyları ile dört aday arasından belirlenen haftanın oyuncusu ödülü, bu hafta bir Türk oyuncuya gitti. 

Turda Büyük Pay Sahibi Oldu

Merih Demiral Atalanta-Bayer Leverkusen maçı sonunda galibiyeti takım arkadaşıyla kutluyor

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turunun rövanş haftası geride kaldı ve turu geçen sekiz takım adını çeyrek finale yazdırdı. Temsilcimiz Galatasaray’ın da mücadele ettiği turda, haftanın oyuncusu ödülü için yine dört aday vardı.

Barcelona’dan Pedri, West Ham’dan Soucek ve Braga’dan Abel Ruiz, milli ouncumuz Merih Demiral ile beraber bu ödüle aday gösterilen isimlerdi. Kendi sahasında 3-2 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Bayern Leverkusen’i 1-0 mağlup eden Atalanta, çeyrek finale yükselen taraf oldu.
 
90 dakika sahada kalan milli oyuncumuz, Bayern Leverkusen karşısında 5 top kapma ve yüzde 86 pas isabetiyle oynadı. Atalanta, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Leipzig ile eşleşti.

Haftanın Golü Pepe'den

Lyon-Porto maçında Pepe'nin gol sevinci

UEFA Avrupa Ligi’nde haftanın golü ise Lyon-Porto maçında, Pepe’nin Porto’ya beraberliği getiren golü oldu. 25 yaşındaki Brezilyalı forvet, Porto'ya bu sezon transfer olmuştu. Haftanın golü adayları arasında Galatasaray’a attığı golle Barcelona’nın genç yıldızı Pedri de vardı.