TRT Yayın İhalesinde Attığı İmzayı Geri Çekme Kararı Aldı

17.03.2022 - 17:45

TRT Yayın İhalesinde Attığı İmzayı Geri Çekme Kararı Aldı

Vole’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre TRT yayın ihalesinde attığı imzayı geri çekme kararı aldı. TRT’nin bu kararı almasında TFF’nin yayın ihalesiyle ilgili yaklaşık 4 gündür herhangi bir açıklama yapmamasının etken olduğu tahmin ediliyor.

Yayın ihalesinde Digitürk’ün imza atmaması sonrasında satın alma hakkı iki şirkete geçmiş ve bu iki şirket de imza attıklarını Pazartesi günü duyurmuştu. Saran Group TFF’den gelecek yanıtı beklerken TRT’de ise sürpriz bir gelişme yaşandı. Vole’den Yağız Sabuncuoğlu’nun özel haberine göre TRT yayın ihalesinde attığı imzayı geri çekme kararı aldı.


Saran Group ve TRT Pazartesi Açıklama Yaptı

İhalede satın alma hakkına sahip Saran Group ve TRT, yayın ihalesiyle ilgili Pazartesi günü açıklama yaptı. 

Bilindiği üzere, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını içeren TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının Devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak, Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-E, Paket 2 ve Paket 3 Yayın Hakları Sözleşmelerinin imzalanması için tarafımıza 14 Mart 2022 Pazartesi saat 17:00`ye kadar süre tanınmıştır. 
Saran Media Group olarak, bu sürenin dolmasını beklemeden ilgili sözleşmeleri 11 Mart 2022 Cuma günü imzalamış, teminat mektuplarıyla da birlikte, TFF'ye teslim etmiş bulunuyoruz. 
İhale sürecinde alternatif teklif olarak sunmuş olduğumuz SüperLig TV proje ve vizyonunun da halen kuvvetle arkasındayız. 
Türk futboluna ve tüm sporseverlere hayırlı olmasını dileriz.


TRT olarak Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesi kapsamında yer alan Paket 1-D ve Paket 1-F‘ye ilişkin sözleşmeleri TFF’ye teslim ettik.

TFF Henüz Açıklama Yapmadı

İki kurumun imzasının ardından gözler TFF’ye çevrilse de geçen 4 günlük sürede TFF’den henüz bir açıklama yapılmadı. Sürecin uzamasından memnun kalmayan TRT’nin de bu yüzden imzasını geri çektiği öne sürüldü.