Yandex'e Geç, 3 Aylık TOD TV Süper Lig Paketi KAZAN
Süper Lig’de 3 Büyükler Aylar Sonra Birlikte Kazandı! İşte Haftanın Panoraması

21.02.2022 - 22:39

Süper Lig’de 3 Büyükler Aylar Sonra Birlikte Kazandı! İşte Haftanın Panoraması

Süper Lig’de benzeri az görülen bir sezon yaşanıyor. Trabzonspor açık ara şampiyonluğa koşarken, Galatasaray tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor, Fenerbahçe ve Beşiktaş ise aldıkları istikrarsız sonuçlarla bir türlü isteneni tam olarak veremiyor. Aylar sonra üç büyüklerin beraber kazandığı haftada neler yaşandı bir göz atalım. İşte Süper Lig’de 26’ncı haftanın detayları!

2021-2022 sezonu Süper Lig tarihine geçecek gibi görünüyor. Trabzonspor’un şampiyonluk yürüyüşü, Konyaspor’un beklenmedik başarışı, alev alev yanan düşme potası ve aldıkları kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan üç büyükler… Peki Süper Lig’de 26’ncı haftada neler yaşandı? İşte haftanın sonuçları ve öne çıkan istatistikler!

Süper Lig’de 26’ncı Haftanın Sonuçları

Trabzonspor'un Alanyaspor maçından gol sevinci

Süper Lig’de 18 hafta sonra ilk kez, üç büyükler aynı haftayı galibiyetle kapatmayı başardı. Son olarak ekim ayının ilk günlerinde oynanan ligin 8’inci haftasında beraber kazanan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, aradan geçen uzun sürenin ardından 26’ncı hafta galibiyetle tamamladı. 26’ncı haftada alınan sonuçlar şöyle oldu:

  • İttifak Holding Konyaspor-Kasımpaşa: 4-4
  • Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir: 0-2
  • Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Fraport Tav Antalyaspor: 1-2
  • Yukatel Kayserispor-Gzt Giresunspor: 2-1
  • Beşiktaş-Altay: 1-0
  • Gaziantep Futbol Kulübü-Adana Demirspor: 0-3
  • Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor: 0-4
  • Vavacars Fatih Karagümrük-Demir Grup Sivasspor: 1-0
  • Fenerbahçe-Atakaş Hatayspor: 2-0
  • Göztepe-Galatasaray: 2-3


Gol Krallığı Yarışı Kızıştı

Cornelius Trabzonspor formasıyla gol sevinci yaşıyor

Süper Lig’de gol krallığı yarışı oldukça çekişmeli geçiyor. Uzun süredir zirvede yer alan Karagümrüklü Pesic, artık yerini Trabzonspor’un Danimarkalı oyuncusu Cornelius ve Kasımpaşa’dan Umut Bozok ile paylaşıyor. Üç oyuncunun da ligde 12 golü bulunuyor.

  • Aleksandar Pesic/Fatih Karagümrük-12
  • Andreas Evald Cornelius/Trabzonspor-12
  • Umut Dilan Bozok/Kasımpaşa-12
  • Brıtt Curtis Assombalonga/Adana Demirspor-10
  • Mame Bıram Diouf/Atakaş Hatayspor-10
  • Marıo Barwuah Balotelli/Adana Demirspor-10
  • Ayoub El Kaabi/Atakaş Hatayspor-9
  • Chuka Stefano Okaka/Medipol Başakşehir-9
  • Michy Batshuayi Atunga/Beşiktaş-9
  • Serdar Dursun/Fenerbahçe-9
  • Thiam Mame Baba/Yukatel Kayserispor-9

Asist Krallığında Vargas Önde

Vargas Adana Demirspor formasıyla

Süper Lig’in en çok asist yapan oyuncusu Adana Demirspor’dan Matias Varga. 11 asisti bulunan Varga’yı 9 asistle Sivasspor’dan Gradel takip ediyor. Alanyaspor’dan Efecan Karaca, Trabzonspor’dan Nwakaeme ve Visca’nın ise 8’er asisti bulunuyor. 

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş takımı Altay galibiyeti sonrası tribünleri selamlıyor

Süper Lig’in 26’ncı haftasında en çok şut çeken takım 18 kez kaleyi yoklayan Beşiktaş olurken, topa sahip olma oranında yüzde 61 ile Giresunspor ilk sırada yer aldı. 566 başarılı pas yapan Alanyaspor bu alanda lider olurken haftalar sonra galibiyet alan Galatasaray ise 186 pasla haftanın en az başarılı pas yapan takımı oldu. 

Sezonun İstatistik Liderleri


Bafetmvi Gomis'in Göztepe maçında atığı gol sonrası sevinci

26‘ncı hafta itibarıyla 2021-2022 sezonunda maç başına en fazla şut çeken takım Galatasaray. Sarı kırmızılıları Adana Demirspor ve Konyaspor ve Beşiktaş takip ediyor. Ligde maç başına en çok korner kullanan takım da yine Galatasaray. Topa sahip olmada ise yüzde 57 topa sahip olma oranıyla Başakşehir ve Beşiktaş ilk sırayı paylaşıyor. Bu iki takımı yüzde 56’lık oranla Galatasaray, Fenerbahçe takip ediyor.