Tarihteki En İyi 15 Hollandalı Futbolcu

25.01.2022 - 11:23

Tarihteki En İyi 15 Hollandalı Futbolcu

Hollanda, tarih boyunca hem yetiştirdiği futbolcular hem de mili takım düzeyinde oynadığı heyecan verici oyunla Avrupa’nın en önemli futbol ülkelerinden birisi. Dünya futboluna sayısız yıldız kazandıran Hollanda, hücum futbolu denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden. İşte portakallar lakaplı Hollanda milli takımında da forma giymiş tarihteki en iyi 15 Hollandalı futbolcu!

Tarihin En İyi Hollandalı Oyuncuları

hollanda milli takımı

Hollanda milli takım düzeyinde çok büyük başarılar elde edememiş olsa da oynadığı oyun daima futbolseverlere cazip gelen bir ülke. Yetiştirdiği oyuncular ise forma giydikleri takımlarda çok büyük başarılara imza atmış, almadık kupa bırakmamış isimler. İşte en iyi Hollandalı futbolcular:

johan cruyff


Johan Cruyff: Ajax ve Barcelona ile büyük başarılar elde etti. 3 kez Ballon D’or kazandı. Ajax ile 3 kere Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı.
Dennis Bergkamp: Arsenal ile 3 kez Premier Lig şampiyonluğu, Inter ve Arsenal ile birer kez UEFA Kupası kazandı.
Marco van Basten: 3 kere Ballon D’or kazandı. Milan ile 2 kere Şampiyon Kulüpler Kupası, 3 kere de Serie A şampiyonluğuna uzandı. 
Ruud Gullit: 1 kez Ballon D’or kazandı. Milan ile 2 kez Şampiyon Kulüpler Kupası, 3 kere de Serie A şampiyonluğu yaşadı.
Frank Rijkaard: 2 kez Milan’la 1 kez de Ajax ile Şampiyonlar Ligi kazandı, Milan ile 2 kere Serie A şampiyonluğuna ulaştı.
Edwin Van der Sar: Manchester United ile 4 kez Premier Lig şampiyonu oldu. Manchester United ile 1 kez Şampiyonlar Ligi’ni, Ajax’la ise 1 UEFA Kupası, 1 de Şampiyonlar Ligi’ni kazandı:
Ronald Koeman: PSV Eindhoven ve Barcelona ile birer kez Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazandı. Barcelona ile 4 kez La Liga şampiyonluğuna ulaştı.
Johan Neeskens: Ajax ile 3 kere Şampiyon Kulüpler Kupası, 2 kere de Hollanda ligi şampiyonluğu kazandı. 
Clarence Seedorf: 2 kere Milan, birer kere de Real Madrid ve Ajax ile Şampiyon Kulüpler Kupası kazandı. Bu takımlarla lig şampiyonluklarına da ulaştı.
Edgar Davids: Ajax ile 3 lig şampiyonluğunun yanı sıra 1 kez de Şampiyonlar Ligi’ni 1 kez UEFA Kupası’nı kazandı. Juventus ile 3 kez Serie A’yı şampiyon tamamladı.
Ruud van Nistelrooy: PSV Eindhoven, Manchester United ve Real Madrid ile lig şampiyonlukları yaşadı. 
Wesley Sneijder: Inter ile ligi ve Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Ajax ve Galatasaray ile 2 kez lig şampiyonluğuna ulaştı.
Arjen Robben: Chelsea ile 2 kez Premier Lig’i, Bayern Münih ile 8 kez Bundesliga’yı kazandı. Bayern Münih ile 1 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı.
Frank de Boer: Ajax ile 1 kez Şampiyonlar Ligi’ni 5 kez ligi, Barcelona ile de 1 kez La Liga’yı kazandı.
Phillip Cocu: Barcelona ile 1 kez, PSV Eindhoven ile 5 kez ligi kazandı. 

wesley sneijder