Ülke Puanına En Çok Katkı Yapan Takım Hangisi?

19.01.2022 - 10:23

Ülke Puanına En Çok Katkı Yapan Takım Hangisi? 

2021-2022 sezonunda ülkemizi Avrupa kupalarında 5 takım temsil etti. Üç temsilcimiz 2022 yılını göremeden Avrupa’ya veda ederken, Galatasaray ve Fenerbahçe yola devam etme başarısı göstermiş durumda. Hangi ülke liginden Avrupa kupalarına kaç takımın katılacağı ve bu takımların organizasyonlara hangi turdan başlayacakları ülke puanı ile belli oluyor. Bu sebeple Avrupa’da ülkemizi temsil eden takımların ülke puanına yaptıkları katkı taraftarlar tarafından merak ediliyor. İşte temsilcilerimizin kazandıkları puanlar ve ülke puanına yaptıkları katkı ile ilgili tüm detaylar!

Avrupa’daki Temsilcilerimiz Ne Yaptı?

galatasaray gol sevinci

Ülkemiz bu sezon Avrupa’da beş takımla temsil edildi. Şampiyonlar Ligi’ne puan alamadan veda eden Beşiktaş, tarihinin Avrupa’daki en kötü sezonlarından birine imza attı. Konferans Ligi’nde mücadele etmeye çalışan Sivasspor ve Trabzonspor ise play-off turunda bu kupaya veda ederek gruplara kalma başarısı gösteremedi. UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden iki temsilcimizden Fenerbahçe, grubunu ilk iki sırada bitiremediği için Avrupa Ligi’nden elendi ancak Konferans Ligi’nde yoluna devam etmek için play-off maçı oynayacak. Fenerbahçe’nin rakibi Çekya temsilcisi Slavia Prag.

Süper Lig’de kötü gidişata dur diyemeyen ve hocası Fatih Terim ile yolları ayıran Galatasaray ise son yıllarda Avrupa’da en başarılı olduğu sezonu geçiriyor. UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio ve Marsilya’nın yer aldığı zorlu grubunu yenilgi almadan lider tamamlayan sarı kırmızılı ekip, yoluna devam ediyor. Galatasaray’ın Mart ayında oynayacağı maçtaki rakibi ise henüz belli olmadı.

Takımlarımızın Ülke Puanına Katkısı Nasıl Oldu?

fenerbahçe takım gol sevinci

Türkiye, 2021-2022 sezonunda Ocak ayı itibarıyla Avrupa’da toplam 32.5 puan topladı. En fazla puan toplayan takım Galatasaray olurken, ülke puanına en az katkı Trabzonspor’dan geldi. İşte takımlarımızın ülke puanına katkıları!

Galatasaray-17 puan
Fenerbahçe-7 puan
Beşiktaş-4 puan
Sivasspor-3.5 puan
Trabzonspor-1 puan

Türkiye UEFA Sıralamasında Kaçıncı Sırada?

uefa logosu

İki temsilcisi Avrupa’da yoluna devam eden Türkiye, 2022 Ocak ayı itibarıyla UEFA sıralamasında 15. sırada yer alıyor. 2021-22 sezonu sonunda oluşacak puan tablosunda Türkiye’nin elde edeceği yer, iki sezon sonra, yani 2023-24 sezonunda Avrupa kupalarına kaç takım göndereceği ve bu takımların turnuvalara hangi aşamalardan katılacağını gösterecek.