Alsancak Stadı’nın Yeni Durumunu Usta Spiker Murat Ünlü Anlattı

22.11.2021 - 20:16

Alsancak Stadı’nın Yeni Durumunu Usta Spiker Murat Ünlü Anlattı

Alsancak Stadı denildiği anda akla gelen isimlerden Murat Ünlü, stadın yeni durumunu TRT Spor’a anlattı. 45 yıl İzmir ekiplerinin maçlarını anlatan Murat Ünlü, bu kez TRT Dijital için Alsancak Stadı’ndaydı.

Özellikle Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda dikkat çekici işlere imza atan TRT Dijital ekibi, açılmasına sayılı günler kalan Alsancak Stadı için İzmir’deydi. Alsancak Stadı’nın yeni halini yıllarca radyoda İzmir ekiplerinin maçlarını anlatan Murat Ünlü yorumladı. 


 alsancak stadı murat ünlü 22.11.2021.jpg  

Alsancak Stadı Denildiğinde Akla Gelen İlk İsimlerden Murat Ünlü…


TRT Spor, Alsancak Stadı’nda usta spiker Murat Ünlü ile yapılan söyleşiyi Twitter hesabından paylaştı. Alsancak Stadı’nın son hali hakkında Murat Ünlü’den bilgi alan TRT Spor, şu paylaşımı yaptı.

Alsancak Stadı denilince akla ilk gelen isimlerden eski TRT Spikeri Murat Ünlü...
45 yıl İzmir takımlarının maçlarını radyoları başındaki futbolseverlere anlattı. 
Şimdi mikrofonlarımız İzmir'de... Tarihi stadın yeni halini ve anılarını usta spiker Murat Ünlü anlattı.


Mikrofonlarımız İzmir’de


TRT Spor Dijital Yayınlar Müdürü Ahmet Sivaslı da Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Radyo günlerini özleyenler için güzel bir içerik hazırladıklarını belirten Sivaslı’nın paylaşımı şu şekildeydi:

Mikrofonlarımız İzmir’de, Murat Ünlü’de… 
#TRTSporDijital olarak Alsancak Stadı’nın açılışı öncesi eski TRT spikeri Murat Ünlü ile buluştuk ve stadı onunla gezdik. Belgesel tadında, radyo günlerini özleyenler için güzel bir içerik.


Murat Ünlü Kimdir?


Manisa’nın Kula ilçesinde dünyaya gelen Murat Ünlü, ilk ve ortaokulu Kula’da okuduktan sonra lise ve üniversiteyi İzmir’de tamamladı. İlk ve ortaokul yıllarında amatör olarak futbol ve voleybol oynadı. Spor spikerliğine 1972 yılında Türkiye genelinde açılan bir sınavı kazanarak girdi. Çeşitli eğitim, kurs ve sınavlardan sonra TRT’de göreve başladı. Binicilik ile başlayan spikerlik maratonu uzun yıllar devam etti. İlk maç yayınını Esen Kaftan’la Alsancak stadında yaptı ve yıllar boyunca İzmir’deki maçlarda görev aldı. 2008 yılında TRT’den ayrılan Murat Ünlü, 2010 yılında Kanal D’ye transfer oldu. Daha sonrasında tekrar TRT ekibine katılan Ünlü, 2020 yılında spikerliği bıraktı.