beIN Sports Şampiyonlar Ligi Yayın Hakları İçin Teklif Vermeyecek

02.04.2021 - 23:20

beIN Sports Şampiyonlar Ligi Yayın Hakları İçin Teklif Vermeyecek

Şampiyonlar Ligi resmi yayıncısı beIN Sports’un yeni açılan Şampiyonlar Ligi ihalesine teklif vermeyeceği iddia edildi. Bloomberg’in özel haberine göre Şampiyonlar Ligi bundan böyle farklı bir platformda yayınlanacak.

2018/19 sezonunda Şampiyonlar Ligi yayın haklarını satın alan beIN Sports’un, bu sezon itibarıyla yayın süresi sona eriyor. Katar merkezli kanalın geçtiğimiz günlerde açılan ihaleye de teklif vermeyeceği belirtildi. Bloomberg’in özel haberine göre beIN Sports, 2023/24 sezon sonunu kapsayan yeni ihalede aktör olmayacak.

Yıllık 50 Milyon Dolar Ödedikleri Belirtildi

beIN Sports’un yeni ihalede teklif vermeyeceğini belirten Bloomberg, kaynağı ise beIN Sports’a yakın biri olarak gösterdi. Ayrıca bu kaynak beIN Sports’un UEFA’ya Şampiyonlar Ligi için yıllık 50 milyon dolar ödeme yaptığını belirtti.

Konu ile ilgili beIN Sports yetkililerine ulaşmak isteyen Bloomberg, yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapmadığını dile getirdi.

beIN Sports Önlemler Almaya Başladı

beIN Sports, Covid-19 pandemisi nedeniyle kısıtlayıcı önlemlerin alınmaya başladığı geçen yıldan bu yana, futbol medya haklarına ödeyeceği tutarlar konusunda daha seçici davranıyor ve sıkı bir pazarlık yürütüyor. 2021’in başında şirket, Fransa ve İtalya’da liglerin televizyon yayın hakları için de teklif vermemeyi tercih etmişti. beIN Sports, Eylül ayında da Almanya’nın Bundesliga maçlarının yayını için sözleşmesini yenilemekten kaçınmıştı.

Bütün bunlarla birlikte MENA bölgesi için Premier Lig yayın haklarını satın alan beIN Sports, bu yayın hakları için tam 500 milyon dolar ödeme yaptı. Bu ödemenin gerekçesi olarak ise korsan yayınlarla mücadele edilmesi gösterildi.

Yayın kuruluşu, Türkiye’nin yurtiçindeki Süper Lig yayın haklarını ise elinde bulundurmaya devam ediyor. Bloomberg’in kaynağı, söz konusu kontratın değerinin ise 390 milyon dolar tutarında olduğunu ifade etti.

beIN Sports’ta Yeni Sezonda İçeriklerin Sayısı Azalacak mı?

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi yayın haklarının satın alınmaması durumunda beIN Sports’un içeriklerinin sayısında ciddi bir azalma olması bekleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye için İtalya Serie A, İspanya La Liga ve Almanya Bundesliga gibi liglerin ihaleleri yapılacak. beIN Sports’un bu liglerde de etkin olmaması durumunda Türkiye Süper Ligi dışında kayda değer bir futbol içeriği kalmayacak.