Gelecek 3 Sezonun Şampiyonlar Ligi Yayıncısı Belli Oluyor

01.03.2021 - 23:07

Gelecek 3 Sezonun Şampiyonlar Ligi Yayıncısı Belli Oluyor

UEFA, geçtiğimiz günlerde önümüzdeki 3 sezonu kapsayan Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa yayın hakları için teklifleri almaya başladığını duyurdu. Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de 2023/24 sezonu sonuna kadarki Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa yayıncısı bu tekliflerin ardından belli olacak.

Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa’nın Türkiye’deki yayıncısı yaklaşık 3 yıldır beIN Sports. Başarılı kanalın anlaşması ise bu sezon sonuyla bitiyor. UEFA da geçtiğimiz günlerde anlaşma imzalanmayan ülkeler için bir metin yayımladı. Birçok ülkede yeni yayın hakkı anlaşmasının imzalanmadığını belirten UEFA, Türkiye’de yayın hakları için 30 Mart’a kadar teklif kabul edeceğini açıkladı.

Türkiye’den Teklifler Alınmaya Başlandı

UEFA yaptığı açıklamayla 24 Şubat tarihinden itibaren Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa tekliflerini almaya başladığını duyurdu. Türkiye’de birçok kanalın bu yayın hakları için teklif vermesi beklenirken, son teklif günü 30 Mart olarak belirtildi.

UEFA’ya Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa yayın hakları için şu anki yayıncı beIN Sports başta olmak üzere birçok kanalın teklif vereceği tahmin ediliyor. Bunun yanında geçtiğimiz yıllardaki gibi birkaç kanalın ortak girişimlerinin de olabileceği beklentiler arasında. 2021/22 sezonundan 2023/24 sezonu sonuna kadarki Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa yayıncısı bu tekliflerin ardından belli olacak. Teklif sürecinin aksamaması durumunda yaz ayları başında yeni yayıncının açıklanması bekleniyor.

Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Ülkesinde Süreç Tamamlandı

UEFA’nın yaptığı açıklamada sürecin tamamlanıp, imzaların atıldığı ülkeler de yer aldı. Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve İspanya’da satış işlemlerinin tamamlandığını belirten UEFA, Doğu Avrupa’da da birçok ülkede yayıncının belli olduğunu dile getirdi.

Avrupa dışında ABD ve Güney Afrika’da da süreç tamamlanmış durumda. Teklif alma sürecini ülkelere göre açıklayan UEFA, Türkiye’den 30 Mart’ı son gün olarak belirledi. Aynı zamanda bu tarih, tüm dünyada da tekliflerin tamamlanma tarihi.