beIN Sports: “Aleyhimize Yürütülen Kampanyalar Türk Futboluna Zarar Vermektedir”

19.01.2021 - 22:12

beIN Sports: “Aleyhimize Yürütülen Kampanyalar Türk Futboluna Zarar Vermektedir”

Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al Marri, Fenerbahçe’nin beIN Sports ile yaşadığı sorun hakkında açıklamalarda bulundu. Hizmet verdikleri her ülkede tarafsız yayıncılık yaptıklarını belirten Al Marri, aleyhlerine yürütülen kampanyaların Türk futboluna zarar verdiğini iddia etti.

Fenerbahçe ile yayıncı kuruluş beIN Sports arasındaki ipler geçtiğimiz haftalarda Karagümrük-Konyaspor maçında Fenerbahçe’ye küfür edilen tezahüratların kullanılmasıyla gerilmişti. Daha sonrasında karşılıklı açıklamalarla süreç devam etti. Dün ise Fenerbahçe-Ankaragücü mücadelesi öncesinde ve sonrasında Fenerbahçeli oyuncuların giydiği tişörtler, bu tartışmayı farklı bir noktaya taşıdı. beIN Sports’u eleştiren tişörtler giyen futbolcuların röportajları yayınlanmadı.

Konuyla ilgili beIN Sports’un açıklaması ise akşam saatlerinde Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al Marri tarafından yapıldı. Hizmet verdikleri her ülkede tarafsız yayıncılık yaptıklarını belirten Al Marri, aleyhlerine yürütülen kampanyaların Türk futboluna zarar verdiğini öne sürdü.

Tansiyonun Daha Fazla Yükselmemesini Temenni Ediyoruz

Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al Marri, tansiyonun daha fazla yükselmemesini temenni ettiklerini dile getirdi. Tarafsız yayını ilke edindiklerini söyleyen Al Marri’nin yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

beIN SPORTS'un tarafsızlığını sorgulayan, çalışanlarımızı hedef gösteren açıklamalar ve aleyhimize yürütülen kampanyalar, bu yönde yorum yapanlar da dahil olmak üzere, Türk futbolunun tüm paydaşlarına zarar vermektedir. Bu saldırıların sona ermesini ve tansiyonun daha fazla yükselmemesini temenni ediyoruz.

43 ülkede faaliyet gösteren ve yüzlerce lig, takım ve organizasyonla oldukça iyi ilişkiler kurmuş, küresel sporun önde gelen yayıncılarından biri olarak spor tutkusunu, tamamen tarafsız bir yaklaşımla, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca sporsevere ulaştırmaktan gurur duyuyoruz. Her gün hizmet kalitemizi geliştirmeye odaklanıyoruz. Hata yaptığımızda özür dilemeyi erdem sayıyor ve bundan ders çıkarmaya önem veriyoruz. Herhangi bir ülkede herhangi bir kulüp lehinde veya aleyhinde bir gizli gündemimiz olmamıştır. Digiturk için de tek odak noktamız, Türk futbolunun yurtiçi ve yurtdışındaki bilinirliğine, gelişimine ve büyümesine katkı sağlamak üzere yatırıma devam etmektir.

Bu amaçla, devam eden asılsız suçlamalara rağmen, Türk futbolunun en köklü ve değerli camialarından biri olan Fenerbahçe ve tüm Süper Lig kulüpleriyle, her başarılı spor liginin temelini oluşturan karşılıklı iyi niyet, güven ve yapıcı geri bildirimlere dayalı çok daha güçlü bir ilişki kurmayı ümit ediyoruz.