Türkiye-Kosova U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Maçı Şifresiz A Spor’da

15.11.2020 - 17:09

Türkiye-Kosova U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Maçı Şifresiz A Spor’da

U21 Avrupa Şampiyonası eleme aşamasının son haftasında, Türkiye’nin konuğu Kosova. Türkiye-Kosova U21 Avrupa Şampiyonası eleme mücadelesini, 17 Kasım Salı günü saat 19.00’dan itibaren A Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

U21 Avrupa Şampiyonası elemelerinde son aşamaya gelindi. Son haftaya iddiasız giren Türkiye, Samsun’da Kosova’yı konuk ederek grup aşamasını tamamlayacak. Yaklaşık 1.5 yıldır süren grup aşamasının son karşılaşması da A Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. Türkiye-Kosova mücadelesini, Salı günü 19.00’dan itibaren A Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Türkiye Geriden Gelip Kazanmayı Başardı

Türkiye, geçtiğimiz Cuma günü gruptaki 9’uncu mücadelesinde Avusturya’yı konuk etti. Karşılaşmaya tutuk başlayan ve çok basit bir hata sonucu golü kalesinde gören Türkiye, ikinci yarıda bambaşka bir kimliğe büründü. Rakibini kendi sahasına hapseden Türkiye, Halil Dervişoğlu ile 2 gol buldu ve son dakikalara 2-1 önde girdi. Avusturya, 90’ıncı dakikada Wöber’in frikik golüyle eşitliği yakalasa da uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha Halil Dervişoğlu çıktı. Mücadeleyi 3-2 kazanan Türkiye, bu sonuçla 4’üncü sıraya yükseldi.

Avusturya karşısında özellikle ikinci yarıda iyi bir performans gösteren Türkiye, son maçında da Kosova’yı mağlup ederek grubu galibiyetle tamamlamak istiyor.

Kosova’nın İkinci Yarıdaki Oyunu Maçı Çevirmeye Yetmedi

Cuma günü Kosova’nın rakibi ise grupta iddiasını sürdürmek isteyen Arnavutluk’tu. Mücadeleye baskın bir oyun ile başlayan Arnavutluk, ilk yarıdaki oyun üstünlüğünü skora yansıttı ve devreye 1-0 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında Kosova pozisyonlar bulmayı başardı ama bu pozisyonları değerlendiremeyince sahadan bir kez daha mağlubiyetle ayrıldı. Grupta 9 maç sonunda 9 puanla 5’inci sırada yer alan Kosova, Türkiye’yi mağlup ederek, grubu 4’üncü sırada bitirmeyi amaçlıyor.

İlk Maçta Gülen Kosova Olmuştu

Geçtiğimiz Haziran ayında oynanan Kosova-Türkiye mücadelesinde sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-1’lik sonuçla Kosova olmuştu. Grupta sadece Andorra ve Türkiye maçlarını kazanan Kosova, bunu bir kez daha tekrarlamak istiyor.

Son haftaya iddiasız giren Türkiye ile Kosova’nın bu randevusunu, Salı günü 19.00’dan itibaren A Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.