Tahir Kum: “Yayın Krizi Çok Yakında Yargıda”

31.10.2020 - 12:05

Tahir Kum: “Yayın Krizi Çok Yakında Yargıda”

beIN Sports ile TFF arasındaki yayın krizi son sürat devam ederken, Hürriyet yazarı Tahir Kum, çarpıcı bir iddiada bulundu. Tarafların anlaşamadığını belirten Kum, yayın krizinin çok yakında yargıya ulaşacağını iddia etti.

Pandemi döneminden bu yana beIN Sports’un indirim talepleri ve TFF’nin bunu görece kabul etmesi şeklinde ilerleyen bir yayıncı krizi mevcut. Geçtiğimiz haftalarda TFF Başkanı Nihat Özdemir, 3’üncü ihtarnamenin de beIN Sports’a gönderildiğini açıklamıştı. İhtarnamede eksik kalan miktarın ödenmesi talep ediliyordu. Hürriyet yazarlarından Tahir Kum, TFF’nin çektiği ihtarname ve beIN Sports’un buna vereceği karşılık üzerine bir yazı kaleme aldı. Kum’un iddiasına göre beIN Sports, ihtarnamede talep edilen miktarı ödemeyecek ve konu muhtemelen yargıya taşınacak.

beIN Sports Parayı Ödemeyecek

Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum’un 30 Ekim günü kaleme aldığı yazıya göre beIN Sports’tan talep edilen miktar ödenmeyecek. Kum’un yazısında öne çıkan bölümler ise şu şekilde:

Kulüpler bekliyor ki bu süre dolmadan yayıncıdan para gelir. Ama öğrendiğimize göre ‘gelmeyecek.’

Tahir Kum, sözlerine şöyle devam etti:

Bunu ben değil, beIN Media Grubu’nun CEO’su Yousef Al-Obaidly diyor! Şöyle ki; aldığımız bilgiye göre, bu ihtarnamenin çekilmesinin hemen ardından Katar’lı CEO, TFF Başkanvekili’ni telefonla arayarak; “Bizden böyle bir ödeme beklemeyin. Gelmeyecek. Yasal yollara başvurursanız, biz de başvururuz, bunu bilesiniz” diye noktayı koymuş. Son koydukları nokta da; bizimkilerin yıllık 3 milyarlık taleplerine karşılık 2 milyar 350 milyon TL. Geçtim sözleşmeye göre TEFE-TÜFE artışını; beIN’in teklifi 2019-20 sezonunun da altında. Dahası 18 takıma değil, artık 21 takıma bölünecek. Döviz artışı da cabası. Her neyse... Ama asıl ilginç olan ortada 2016 yılında imzalanmış kapı gibi (!) bir sözleşme olmasına karşılık beIN Sport cephesinin rahatlığı ve tehditkârvari tutumu. Gerçekten ilginç. Demek ki bu konuda ellerinde sağlam bir argümanları var. Durum onu gösteriyor.

beIN Sports’a İndirim Garantisi Verilmiş

2019 yılında imzalanan sözleşmede günün ekonomik şartlarına göre yeniden masaya oturulacağı ek madde ile belirtildiği iddia ediliyordu. Tahir Kum, beIN Sports’un kendinden emin tavrının altında yatan sebebin de bu olduğunu belirtiyor. 

Tahir Kum’un 30 Ekim tarihinde kaleme aldığı “Yayın Krizi Çok Yakında Yargıda” başlıklı köşe yazısını buradan okuyabilirsiniz.