2020-21 Euroleague 1'inci Haftasında Yayınlanacak Şifresiz Maç Belli Oldu

30.09.2020 - 16:44

2020-21 Euroleague 1'inci Haftasında Yayınlanacak Şifresiz Maç Belli Oldu

Euroleague’de 2020/21 sezonu Perşembe ve Cuma günü oynanacak maçlarla başlıyor. Yeni sezonda da her hafta bir maçı şifresiz olarak yayınlayacağını açıklayan beIN Sports, ilk haftada bu maçın Anadolu Efes-Zenit St Petersburg olduğunu basketbolseverlerle paylaştı. Perşembe günü 20.30’dan itibaren beIN Sports Haber ekranlarından bu mücadeleyi izleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz sezon Covid-19’un dünyayı felç etmesinin ardından Euroleague Oyuncular Birliği sezonu oynamak istemediklerini açıklamışlardı. Bu sezon Covid-19 cephesinde değişen çok bir şey olmasa da ekonomik sebepler dolayısıyla birçok organizasyon yeniden başladı. Euroleague’de de yeni sezon Perşembe ve Cuma günü oynanacak maçlarla başlıyor. Euroleague ile olan anlaşması gereği her hafta bir mücadeleyi şifresiz olarak yayınlamak zorunda olan yayıncı kuruluş beIN Sports da, yeni sezondaki ilk şifresiz maçı belirledi. Perşembe günü 20.30’dan itibaren Anadolu Efes-Zenit St Petersburg mücadelesini beIN Sports Haber ekranlarından izleyebilirsiniz.

Anadolu Efes Sezona Farklı Galibiyetle Başladı

Geçtiğimiz sezonki kadrosunu koruyan Anadolu Efes, sezonun açılışını Galatasaray Doğa Sigorta ile yaptı ve mücadeleyi 80-56 kazanmayı başardı. Euroleague’in yine en iddialı takımlarından biri olmayı hedefleyen Anadolu Efes, Zenit karşısında da kazanarak Euroleague’e galibiyetle başlamayı planlıyor.

Covid-19 tedbirleri sebebiyle seyircisiz oynanacak olan mücadelede Anadolu Efes, geçtiğimiz sezonun yıldızı Shane Larkin’den yoksun parkeye çıkacak. Larkin’in Kasım ayındaki Panathinaikos maçına kadar sakatlığı sebebiyle forma giymesi beklenmiyor.

Zenit VTB’ye 3’te 3 İle Başladı

Sezon öncesinde yaptığı Pangos, Gudaitis ve Baron gibi transferlerle dikkat çeken Zenit, VTB’ye 3’te 3 ile başladı. Yeni transferlerden Billy Baron’ın performansı ise basketbol otoritelerinin takdirini kazandı. Ayrıca sadece 1 resmi maç oynamasına rağmen, Kevin Pangos’un da Zenit’in sorunlarına çare olması bekleniyor. 

Oynadığı 3 maçın 2’sinde takımının en skorer ismi olan Baron, bu maçta Zenit’in en büyük kozu olacak.

Geçtiğimiz Sezon Kazanan Anadolu Efes Olmuştu

Geçtiğimiz sezon sadece 1 kez karşılaşan Anadolu Efes ile Zenit arasındaki mücadeleden galip ayrılan Anadolu Efes olmuştu. Mücadelenin son çeyreğinde farkı bir ara 20’lere çıkaran Anadolu Efes, maçın son bölümünde kriz yaşamış ve sadece 2 sayı farkla galip gelebilmişti.

Bu sezona şampiyon olma amacıyla giriş yapan Anadolu Efes ile geçtiğimiz sezonun aksine biraz daha rekabetçi olmayı planlayan Zenit St Petersburg arasındaki bu mücadeleyi, Perşembe günü 20.30’dan itibaren beIN Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak izleyebilirsiniz.