Kaçak Yayın Yönlendirmesi Yapan Evren Turhan’a D-Smart’tan Tepki

25.09.2020 - 17:00

Kaçak Yayın Yönlendirmesi Yapan Evren Turhan’a D-Smart’tan Tepki

Bir dönem Galatasaray’da forma giyen ve yıllardır A Spor’da yorumcu olarak görev yapan Evren Turhan, Galatasaray-Hajduk Split mücadelesi öncesinde kaçak yayın yönlendirmesiyle gündeme geldi.  Turhan’ın yaptığı bu paylaşıma yayıncı kuruluş D-Smart tepki gösterdi.

A Spor ve Asist Analiz’de yorumcu olarak görev yapan Evren Turhan, son birkaç yıldır sosyal medya paylaşımlarıyla tepki topluyor. Kaçak yayınların paylaşımını yapan birkaç kişinin reklamını yapan Turhan, Galatasaray -Hajduk Split mücadelesi öncesinde de benzer bir paylaşıma imza attı. D-Smart üyeliği olmayan kişilerin bir hesabı takip etmesini isteyen Turhan, bu kişinin yine herkese maçı izlettireceğini belirtti. Bu paylaşıma D-Smart cephesi tepki gösterdi.

Yayınladığımız Her Maçın Takibini Yapıyoruz

D-Smart destek sayfasına bir kişinin Evren Turhan paylaşımını yazmasının ardından D-Smart, yayınladıkları her maçın takibini yaptıklarını belirterek, konuyu takip ettiklerini dile getirdi. Daha sonrasında D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın da bir paylaşım yaptı.

Aykut Aydın’ın kaçak yayın paylaşımı bazı kişilerin tepkisini çekse de, konuyu bilen kişiler Aydın’ın asıl muhatabının Turhan olduğunu kısa sürede anladılar. Kaçak yayının suç olduğunu belirten Aydın’ın paylaşımı sonrasında, Evren Turhan kendi gönderisini sildi. Aykut Aydın’ın yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Sevgili arkadaşlar, kaçak yayınlara sizleri teşvik eden kişilerin tezgahına düşmeyin ve suç işlemeyin. Adamlar 3-5 kuruş kazanmak adına aleni suç işlemekteler. Onların oyunlarına ortak olmayın.

Tüm Platformların Şikayeti Kaçak Yayınlar

Türkiye’de resmi yayıncıların en çok şikayet ettiği konulardan biri korsan yayınlar. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın geri kalanı için de ciddi bir problem olan korsan yayınları yapmanın ve izlemenin suç olduğunun vurgusu tüm platformlar tarafından yapılıyor. Son dönemde özellikle beIN Media bu konuyla ilgili çalışmalara imza atıyor. Tüm platformların beklentisi ise bir yasa ile korsan yayınların engellenmesi, en azından bu yayınları izleyenler için daha caydırıcı nitelikte yasalar olması yönünde. 

Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Nihat Özdemir de yayıncı kuruluşta kaçak yayın konusuna değindi. Özdemir, bu yayınların engellenmesi için devlet ile ortak hareket ettiklerini belirtti ve önümüzdeki günlerde somut adımların atılacağının vurgusunu yaptı.