TRT Spor Ersin Düzen’in Maaşını Açıkladı

23.09.2020 - 22:10

TRT Spor Ersin Düzen’in Maaşını Açıkladı 

TRT Spor, Stadyum programının sunucusu Ersin Düzen’in tartışılan maaşını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Ersin Düzen, yeni yayın döneminde aylık 27.500 TL maaş alıyor.

Fatih Altaylı, geçtiğimiz Pazar günü Bloomberg ekranlarında Ersin Düzen’in TRT’den aldığı maaşla ilgili çarpıcı bir iddiada bulunmuştu. Düzen’in TRT’den tam 400.000 TL maaş aldığını belirten Altaylı’nın bu iddiasına Düzen, “10’da 1’ini bile almıyorum” şeklinde yanıt vermişti. Tartışmalar son sürat devam edince TRT, konuyla ilgili bir açıklama yayımlamak zorunda kaldı. Ersin Düzen’in yeni sezonda maaşının %10 oranında arttırıldığını belirten TRT, Düzen’in maaşının 27.500 TL olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

Ersin Düzen’e 27.500 TL Dışında Herhangi Bir Ödeme Yapılmamaktadır

TRT Spor Twitter hesabından da paylaşılan açıklamaya göre aylık 27.500 TL kazanan Ersin Düzen’e bu tutar dışında herhangi bir ödeme yapılmıyor. İddia edilen rakamların akıl ve mantık dışı olduğunu belirten TRT’den yapılan açıklamada ön plana çıkan kısımlar şu şekilde:

Haftada 4 gün taze içerikle yayınlanan ve Türkiye’nin en çok izlenen spor programı olan Stadyum’un 10 yıldır moderatörlüğünün yanı sıra özel röportajlar ve maç anlatımları da yapan Ersin Düzen’e yeni yayın döneminde yapılan %10 artışla 27.500 TL hizmet bedeli ödenmektedir. Ersin Düzen’e belirtilen bu ücret dışında başka bir ödeme yapılmamaktadır. Kurumumuz kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanma konusunda büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir. İddia edilen rakamlar akıl ve mantık dışıdır.

Atila Sertel’in İddiası Ersin Düzen’in 412.440 TL Maaş Aldığı Yönünde

Milletvekili Atila Sertel de konuyla ilgili açıklamalarda bulunan isimlerden biriydi. Ersin Düzen’in üç yıl önce TRT’nin açıkladığı rakamlara göre program başı 34 bin 370 TL aldığını belirten Sertel, programların 2’den 3’e çıktığını ve Ersin Düzen’in de maaşının 412 bin 440 TL olduğunu iddia etti. 

Atila Sertel, 412 bin 440 TL’nin tamamının Ersin Düzen’e ait olmadığını belirtirken, yorumculara da buradan 15 bin TL veya 30 bin TL verdiğini söyledi.  Sertel’in yaptığı açıklama şu şekilde:

Ersin Düzen’in Şirketi’nin TRT stüdyolarını ve kameramanlarını kullanarak ve yanına üç eski futbolcuyu alarak gerçekleştirdiği Stadyum programı için aldığı ücreti üç yıl önce TRT açıklamıştı. Hüseyin Ersin Düzen’in verilen listede program başına 34 bin 370 lira aldığı yazılı. Ersin Düzen, haftada iki kez yaptığı programı üçe çıkardı. Böylece haftada 103 bin 100 TL fatura keserek parayı dış yapım olarak TRT’den tahsil etti. Bunu aylık olarak hesapladığınızda 412 bin 440 TL rakam ortaya çıkıyor.