Turkuvaz Medya’dan Rıdvan Dilmen Açıklaması

23.09.2020 - 11:59

Turkuvaz Medya’dan Rıdvan Dilmen Açıklaması

NTV’de yayınlanan %100 Futbol programında çarpıcı açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen’e Turkuvaz Medya’dan yanıt geldi. Rıdvan Dilmen’in mesnetsiz suçlamalarda bulunduğunu belirten Turkuvaz Medya, Rıdvan Dilmen’in özür dilemesini istedi.

NTV’nin sevilen futbol programı %100 Futbol’un 20 ve 21 Eylül tarihli programları, spor medyasında gündemi değiştirdi. Rıdvan Dilmen’in başta İbrahim Seten olmak üzere birçok ismi hedef aldığı açıklamalardan, A Spor yorumcuları da nasibini aldı. Spor medyasında önemli isimleri terör örgütüne mensup olmakla itham eden Rıdvan Dilmen’e Turkuvaz Medya’dan yanıt gecikmedi.

Terör Örgütüyle Bağlantılı Kişilerin Yanında Grubumuzun İsminin Geçmesi Akla Ziyandır

Turkuvaz Medya, Rıdvan Dilmen’in açıklamalarına çok geçmeden yanıt verdi. Yorumcularıyla yaşanan tartışmaya grup yöneticilerinin karıştırılmasının doğru olmadığını belirten Turkuvaz Medya, Fetö bağlantılı kişilerin yanında, gruplarının isminin geçmesinin de akla ziyan olduğunu belirtti. Açıklamada öne çıkan kısımlar şu şekilde:

20 Eylül Pazar gecesi spor yorumcusu Sayın Rıdvan Dilmen'in NTV Televizyonunda, grubumuzla ilgili yaptığı konuşmalara istinaden bu açıklamayı yapmak zorunlu olmuştur. Sayın Dilmen, grubumuzda 10 yılı aşkın süreyle yazarlık yapmıştır. Kendisinin de bizzat tecrübe ettiği üzere yazıları, Sabah gazetemiz ve diğer mecralarımızda hiçbir müdahaleye tabi tutulmadan yayınlanmıştır. Yayın ilkelerimizin gereği olarak köşe yazarlarımız ve yorumcularımız fikir ve düşüncelerini özgürce beyan etme ve yayınlama serbestliğine sahiptir. Yazar ve yorumcularımızın düşünceleri ve sonuçları kendilerini bağlar. Dilmen bu gerçeğin yakın şahitlerindendir. Sayın Rıdvan Dilmen'in yazar ve yorumcularımızla girdiği polemiğe, grubumuzun üst yönetimi ve kurumsal yapısını karıştırması kabul edilemez. Bir spor adamının meslek etiğine sığmayan grubumuza dönük mesnetsiz iddialarını şiddetle kınıyor, tekzip ediyoruz. Ayrıca 21 Eylül tarihindeki konuşmasında grubumuzla hiçbir ilişkisi bulunmayan insanlar ve fetö bağlantılı kişilerin yanında grubumuzun ismini geçirmesi de akla ziyandır. Yıllardır Türk sporuna büyük katkılar sağlayan medya grubumuz, bundan sonra da spor alanında yılmadan milletin sesi olmaya devam edecektir. Sayın Dilmen, grubumuz ve üst yönetim kadromuza yönelik tüm mesnetsiz suçlama ve haksız iddiaları sebebiyle kamuoyu önünde özür dilemelidir.

Turkuvaz Medya’nın Rıdvan Dilmen’in açıklamalarına yanıt verdiği metnin tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

Türk Spor Medyasının Kaos Günü

21 Eylül günü yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen’in açıklamaları sonrasında Türk spor medyası kelimenin tam anlamıyla karıştı. Rıdvan Dilmen; İbrahim Seten, İsmail Er  ve Rasim Ozan Kütahyalı’yı Fetö mensubu olmakla itham etti. Bunun yanında Ersin Düzen’in de TFF danışmanı olduğunu dile getirdi.

Rıdvan Dilmen’in bıraktığı yerden Bloomberg ekranlarında devam eden Fatih Altaylı ise Ersin Düzen’in TRT’den 400.000 TL, TFF’den de 100.000 TL aldığını iddia etti. Bu iddialara sert yanıt veren Düzen, mahkemeye gideceğini belirtti. Bu olaylar olurken Twitter üzerinden Ercan Taner, Fatih Altaylı’ya hakaret etti. Daha sonrasında olayın çözüldüğü belirtilse de Taner, Twitter hesabından Fatih Altaylı’nın telefon numarasını paylaştı.

Bütün bu konulardan bağımsız olarak A Spor ekranlarında da Evren Turhan ile Emre Bol tartışma yaşadılar. Tartışma sonrasında Evren Turhan programı terk etti.

Herkesin bir tartışma yaşadığı günde Beyaz TV ekranlarından yayınlanan Derin Futbol programında ise sadece futbol konuşuldu.