beIN Sports Melih Şendil ile Yollarını Ayırdı

12.08.2020 - 23:36

beIN Sports Melih Şendil ile Yollarını Ayırdı

Hürriyet’in haberine göre beIN Sports, Melih Şendil ile yollarını ayırdı. Kadının spordaki yerine yönelik yorum yapan Şendil’in, bu yorumları sebebiyle görevine son verildiği tahmin ediliyor.

Hürriyet’in özel haberine göre Melih Şendil ile beIN Sports’un yolları ayrıldı. Geçtiğimiz günlerde kadınların spordaki yerine yönelik yorumlar yapan ve bu yorumları sebebiyle tepki gören Şendil’in, beIN Sports’ta görev almayacağı belirtildi. Hürriyet’in paylaştığı habere göre Süper Lig'in yayıncısı beIN Sports, kadınların spordaki yeriyle ilgili yaptığı yorumları tartışmalara sebep olan Melih Şendil ile yollarını ayırdı.

Melih Şendil’in Açıklamaları Gündem Olmuştu

Manchester City-Real Madrid mücadelesi sonrasında “Maç Sonu” programıyla ekran karşısına geçen Melih Şendil, Real Madrid’in giydiği pembe forma sonrasında yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çekmişti.

“Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" ifadelerini kullanan Şendil, futbolun yanı sıra basketbolun da erkek oyunu olduğunu savunmuştu. "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" diye konuşmuş ve kamuoyunda tepki görmüştü. Haberin detayları için buraya tıklayınız.

beIN Sports Kınama Mesajı Yayınlamıştı

Olayın ardından beIN Sports, konuyla ilgili bir kınama mesajı yayımlamıştı. Yapılan yorumların kabul edilemeyeceğini belirten beIN Sports, her türlü önlemi aldıklarını ve böyle bir şeyin tekrarlanmayacağını kamuoyuyla paylaşmıştı.

“beIN Sports olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız "Maç Sonu" programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Dün geceki yorumlar, şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

28 Yıldır Sektörün İçindeydi

1992 yılından bu yana spor dünyasının içinde olan Melih Şendil, 2002 yılından itibaren Digiturk bünyesinde çalışıyordu. Maç spikerliği ve birçok programın moderatörlüğünü yapan Şendil, bir dönem spikerlerin görev dağılımı ve program müdürlüğü görevlerini de üstlenmişti. Alınan karar doğrultusunda beIN Sports ille yollarını ayıran Şendil’in emekli olacağı tahmin ediliyor.