Barcelona-Espanyol İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

08.07.2020 - 10:51

Barcelona-Espanyol İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 35’inci hafta maçları oynanıyor. 73 puanla 2’nci sırada yer alan Barcelona, Katalunya derbisinde son sırada bulunan Espanyol’u konuk ediyor. 

Katalunya derbilerinde Espanyol, ezeli rakibi Barcelona’dan, Nou Camp’ta puan çalmayı başarabilen bir ekip olamadı. Kendi sahasında dönem dönem beraberlikler alabildiler. Sadece Tamudo’lu dönemlerde Nou Camp başarıları yaşamışlardı. Son 10-12 yıldır Barça’nın rahat kazandığı maçları izledik. Hatırladığım kadarıyla Espanyol ilk kez son sıradayken derbiye çıkacak. İki taraf adına da duygusal bir maç bekleyebiliriz. 

Setien, Sistemi Değiştirdi Barcelona Coştu

Barcelona, Villarreal karşısına ufak bir dokunuşla çıktı. 3 beraberlikten sonra, böyle bir patlama yapmaları normaldi. Setien çok daha önceden bu dokunuşu yapabilseydi, Griezmann’ın etkin kullanımı ile gol noktasında daha başarılı olabilirlerdi. Yıllardır 4-3-3’üne alıştığımız Barça, 4-3-1-2 ile sahadaydı. Messi bu pozisyonu sevmediği için, bir türlü hocalar da bu değişikliği yapamıyordu Barça’da. Setien’in Katalan kulübünde belki geleceği yok, ama sırf bu sistemde ısrar etmesi ve Messi’ye forvet ikilisinin arkasında yer vermesi, kulübün tarihine kazınmasını sağlayabilir. Yıllar içinde Messi’nin yaş aldıkça, farklı menajerlerle birlikte, hücumun değişik bölgelerinde konumlanmasını izledik. Arjantinli, hiçbir zaman inatçı bir oyuncu olmadı. Kendisinin ve dolayısıyla forvetin verimini arttıracak herhangi bir değişikliğe karşı katı yaklaşmayacaktır. Villarreal karşısında Griezmann ve Suarez’i oyuna aynı anda sokabilen bir Barcelona vardı. Her iki isim de aslında oyun kuran oyuncular ve forvetlerin oyun kurması her zaman avantajdır. Setien yine aynı sistemle sahada olabilir. De Jong, Umtiti, Dembele ve Junior Firpo dışında yeni bir eksikleri yok. 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Vidal, Busquets, Puig; Messi; Suarez, Griezmann.

Espanyol’un Rufete Tercihi Yanlıştı

Espanyol’da Rufete, hiçbir etki yaratamadı. Aksine takım daha da geriye gitti. Abelardo ile bazı maçlarda baskın ve iyi oynayan bir takım izleyebiliyorduk. Rufete ise tamamen topu rakibe verirken, kendi yarı alanında beklemeyi tercih ediyor. Matematiksel olarak düşmeseler de, Leganes maçı son ümitleriydi. Barcelona’ya karşı isterlerse 90 dakika boyunca 5’li bir blok ve önlerinde 4 orta saha tercih etsinler, yine de sonuç değişmeyecektir. Espanyol için tren kaçtı. Artık Nico, Adrian Pedrosa, Campuzano ve Melendo gibi gençler daha fazla şans bulmalı. Rufete geçici menajer olarak gençleri sahaya sürmeli. Gençler için derbi havası başkadır. Rufete de, bu şansı birkaç oyuncuya bence tanıyacaktır. 

Espanyol: Diego Lopez; Victor, David Lopez, Cabrera, Didac; Melendo, Darder, Rico, Embarba; Wu Lei, Raul de Tomas.

Barcelona’nın baskın bir oyun oynayacağı, Espanyol’un kendi yarı alanında bekleyeceği bir maç bekliyorum. Barcelona 2.5 üstü gol atar 1.58 oranıyla öncelikli bahsim olur. 5-0, 4-1 gibi skorlara yakınım. 

Yazan: Aylin Bermant