Ahmet Nur Çebi: “Bein Sports’un İndirim Talebini Anlayışla Karşılıyorum”

06.07.2020 - 17:03

Ahmet Nur Çebi: “Bein Sports’un İndirim Talebini Anlayışla Karşılıyorum”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, geçtiğimiz günlerde Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Çebi, beIN Sports’un indirim talebini anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Mart ayında koronavirüs sebebiyle ara verilen ligde, o tarihten bu yana bir yayıncı sorunu gündemde. Ödemelerin yapılmamasıyla başlayan serüven, son dönemde yerini indirim talebine bıraktı. Kulüplerden bir indirim talebinde bulunan beIN Sports’un bu talebiyle ilgili Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’a açıklamalarda bulundu.

“Birbirimize Destek Olmak Zorundayız”

beIN Sports'un indirim talebini değerlendiren Çebi, "Herkes birbirinden zor süreçte destek bekliyor. beIN Sports'un da bizden destek beklemesini anlayışla karşılıyorum. Ancak tadında ve ayarında olması lazım. Taleplerinde gerçekçi olmaları lazım. Onun dışında ne biz onlara 'size ihtiyacımız yok' diyebiliriz, ne onlar bize diyebilir. Birbirimize destek olmak zorundayız. Ben devam edeceklerini düşünüyorum. Ancak bizim her zaman ikinci bir alternatif yaratmamız gerekiyor. En azından rekabet de olmuş olur" açıklamasını yaptı.

Alternatif Önerisi Medya A.Ş

Ahmet Nur Çebi’nin alternatif yaratma düşüncesi, Mayıs ayına dayanıyor. beIN Sports’un çekilme ihtimalinin belirmesinin ardından Medya A.Ş fikriyle gündeme gelen Çebi, maç yayınlarını kendi kurdukları kanaldan yapabileceklerini öne sürmüştü. Önümüzdeki dönemde yeni bir krizin meydana gelmesi durumunda Medya A.Ş önerisinin tekrar ortaya atılabileceği düşünülüyor.

beIN Sports’un Devam Etme İhtimali Yüksek

İndirim talebinde bulunan beIN Sports’un, Türkiye Süper Ligi yayınlamaya devam etmesi bekleniyor. Hatta geçtiğimiz günlerde beIN Manşet programında Murat Caner, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yeni sezonun başlama tarihi ile ilgili tartışmalar yaşanırken Murat Caner, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yayıncı kuruluş beIN Sports olarak, Ağustos ayında, sadece Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi Finali dışındaki günler, yani 21 ve 23 Ağustos dışında maçların oynanabileceği, bizim tarafımızdan, TFF ve Kulüpler Birliği'ne iletildi.”

Murat Caner tarafından yapılan bu açıklama, beIN Sports’un Ahmet Nur Çebi’nin de öngördüğü gibi yola devam etme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu gözler önüne serdi.