Ziraat Türkiye Kupası Finali Ne Zaman?

30.06.2020 - 12:05

Ziraat Türkiye Kupası Finali Ne Zaman?

Ziraat Türkiye Kupası sahibini buluyor. Aytemiz Alanyaspor ile Trabzonspor arasındaki bu mücadele, ATV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Güncelleme (08 Temmuz 2020): Müsabaka, 29 Temmuz Çarşamba günü saat 21:30'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Ağustos ayında başlayan Ziraat Türkiye Kupası heyecanında sona gelindi. Yarı finalde FTA Antalyaspor’u eleyen Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe’yi kupa dışına iten Trabzonspor, kupa için kozlarını paylaşacaklar. Bu dev maç, ATV ekranlarından naklen yayınlanacak. Maçın oynanacağı tarih ise önümüzdeki günlerde TFF tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.

Aytemiz Alanyaspor’da Tek Hedef Kupa

Bu sezon kupada etkileyici bir performans gösteren Aytemiz Alanyaspor, ligde büyük ölçüde hedefsiz kaldıktan sonra tamamen kupaya odaklandı. Bu sezon kupanın geleceğine inandığını her fırsatta belirten Erol Bulut’un da amacı Trabzonspor’u geçerek kupaya uzanmak.

Yarı finalde FTA Antalyaspor karşısında etkileyici bir performans gösteren Aytemiz Alanyaspor’un bu maçtaki en büyük kozu Papiss Cisse olacak. Senegalli golcü, geçtiğimiz haftalarda Göztepe karşısında attığı gollerle Alanyaspor’un Süper Lig’deki en golcü oyuncusu unvanını ele geçirmişti.

Trabzonspor Kupa Hasretini Sona Erdirmek İstiyor

Türkiye’nin en büyük kulüplerinden Trabzonspor, yarı finalde Fenerbahçe’yi iki maçta da mağlup ederek adını finale yazdırma başarısı gösterdi. Ligde de şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Trabzonspor’da amaç kupa hasretini sonlandırmak.

2009/10 sezonundan bu yana kupa kazanamayan Trabzonspor, son kupasını 5 Mayıs 2010’da Şanlıurfa GAP Arena’da Fenerbahçe’yi Türkiye Kupası finalinde yenerek kazanmıştı. O dönemden bu yana ligde ve kupada iyi performans gösteremeyen Trabzonspor, kupa hasretine Aytemiz Alanyaspor karşısında son vermek istiyor.

Ligdeki Son Maça Olaylar Damga Vurdu

Türkiye Süper Ligi 28’nci haftasında kupanın bir nevi provası Alanya’da gerçekleşti. Son dakikada Bakasetas’ın golüyle mücadele 2-2 sona erdi ama maçtaki mücadeleden çok, maç sonundaki yaşanan olaylar gündeme oturdu.

Maç sonunda Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu arasındaki tartışma, yayıncı kuruluş beIN Sports tarafından ekranlara getirildi. Maç sonunda kamera karşısına geçen iki başkanın karşılıklı demeçleri, ortamı biraz daha gerdi.

Ligdeki maçta yaşanan olayların kupaya yansımasının nasıl olacağı ise merak konusu. TFF’nin ilerleyen günlerde açıklayacağı tarihte Aytemiz Alanyaspor ile Trabzonspor arasındaki ZTK finalini ATV ekranlarından şifresiz olarak izleyebilirsiniz.