Barcelona-Atletico Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

30.06.2020 - 10:51

Barcelona-Atletico Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 33’üncü hafta başlıyor. 69 puanla 2’nci sırada bulunan Barcelona, 58 puanlı 3’üncü sıradaki Atletico Madrid’i ağırlıyor. 

Barcelona Son Düzlükte

Barcelona son 3 haftada aldığı 2 beraberlikle, zirve yarışında geriye düştü. Sevilla ve Celta Vigo karşısındaki beraberlikler “geliyorum” diyen cinstendi. Daha iyi savunma yapamıyorsanız, daha fazla gol atmak zorundasınız. Real Madrid savunması ile kazanırken, Barcelona atak futbolu ve golcüleri ile kazanmak zorunda. Son haftalarda ortada Messi’den başka golcü olmayınca tüm takımın yükü, 3 günde bir maç oynarken Arjantinli’nin üzerine bırakılamaz. Celta karşısında Setien, beklenen Puig hamlesini yaptı. Puig’i her maçta 11’e koyması, Barcelona’nın ceza sahası etkinliğini arttıracaktır. Ancak hala bir kanat forvete ihtiyaçları var ki, Dembele sakat. Griezmann formsuz. Suarez’in tekrar gollerle tanışması, Atletico maçı öncesi Barcelona adına sevindirici bir gelişme oldu. Futbolcuların Setien’den pek haz etmediği ise “soyunma odasından gelen tartışmalar” haberi ile basına sızdırılmış durumda. Messi’nin ne Eder Sarabia’dan ne de Setien’den hoşlanmadığı, tavırları ile belli oluyor. Setien’e güle güle dediğimizi söyleyebilirim. Şampiyonluk da bence gitti ama Barcelona son dakikaya kadar herşeyi kovalar. 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Vidal, Busquets, Puig; Messi, Suarez, Griezmann.

Atletico Madrid’te Koke Ve Savic Cezalı

Atletico Madrid tarafında keyifler yerinde. Pandemiden sonra Simeone, kadro üstadı olduğunu bizlere her hafta kanıtlıyor. Kadrosuna müthiş hakim bir teknik adam var. Zaten 2 günde bir maç yapılan bu sıkıştırılmış dönemde, bazı teknik adamların farkını da net bir şekilde görüyoruz. Simeone, Eibar teknik direktörü Mendilibar, Zidane, Gaizka Garitano ve Valladolid teknik direktörü Sergio takımlarını çok iyi yönetiyorlar. Hiç bir oyuncu robot değil, belki bu oyuncular fiziken 2 günde toparlıyor ama beyin yoruldu mu ayaklara ne kadar hükmedebilir ki. Bu yüzden, her oyuncu hazır olmalı ve kullanılmalı. Tabi ki doğru maçlarda, doğru isimlere şans verilmeli. Simeone, Carrasco, Llorente ve Diego Costa’yı hafta sonu ilk 11’e koymadı ve dinlendirdi. Llorente’den yarattığı kanat/orta saha, futbola yeni bir mevki bile kazandırabilir. Bu maç öncesi sıkıntılı tarafları, defansın ortası olacak. Savic cezalı. 3’üncü stoper Hermoso sakat. En son Liverpool maçında oynayan stoper Felipe, uzun bir dönemdir sakattı. Gimenez ile birlikte tandemde yer alacak. Maç eksiği bazı hataları getirebilir. Bir diğer cezalı isimleri ise Koke. Koke’nin yokluğunda, duran topları etkin kullanamadıkları bir gerçek. Başka bir eksikleri yok. 

Atletico Madrid: Oblak; Arias, Gimenez, Felipe, Lodi; Llorente, Saul, Thomas, Carrasco; Felix, Costa. 

Barcelona Suarez’in de moral kazanmasıyla, Suarez-Felipe eşleşmelerinde avantajlı olacaktır. Atletico Madrid’te ise hem Felix hem de Llorente, skora bire bir etki etmeye devam eder. 1.70 orandan KG var bahsini değerlendirebilirsiniz. 

Yazan: Aylin Bermant