Amazon, 4 Premier Lig Maçını Ücretsiz Yayınlayacak

04.06.2020 - 13:07

Amazon, 4 Premier Lig Maçını Ücretsiz Yayınlayacak

Teknoloji devi Amazon, Premier Lig izleyicilerine sevindirici bir haber verdi. 17 Haziran’da geri dönecek olan Premier Lig’de 4 ekstra maç, Amazon Prime Video üzerinden ücretsiz olarak naklen yayınlanacak.

17 Haziran’da iki maçla geri dönecek olan Premier Lig, geri dönüş sonrasında şifresiz yayınlarla gündeme geleceğe benziyor. Geçtiğimiz haftalarda BBC’nin 4 maçı ücretsiz yayınlayacağını duyurmasından sonra, 3 Haziran günü Amazon yayın konusunda bir açıklama yaptı. Premier Lig’in normal akışı dışında ortaya çıkan fikstürdeki maçlar, Amazon Prime Video’dan ücretsiz bir şekilde yayınlanacak. Bu da koronavirüs sonrasında geri dönecek ligde, toplam 4 maçın Amazon Prime Video’da ücretsiz olarak yayınlanması anlamına geliyor.

Şifresiz Maç Sayısı 33’e Çıktı

Geri kalan 92 maçın 60’ı Sky Sport, 20’si BT Sport, 4’er tanesi de BBC ve Amazon Prime Video üzerinden naklen yayınlanacak. BBC’de yayınlanacak olan tüm maçlar şifresiz olacak. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Sky Sport da, yeni dönemde 25 maçı şifresiz olarak yayınlayacağını duyurmuştu. Amazon Prime Video’nun da 4 ekstra maçı şifresiz yayınlayacağını duyurmasının ardından, 92 maçın 33’ünün şifresiz olarak futbolseverlerin karşısına çıkması kesinleşti.

Alex Green: “Premier Lig’in Tekrar Başlayacak Olmasından Heyecan Duyuyoruz”

Amazon Prime Video Avrupa genel müdürü Alex Green, yaptıkları yenilikle ilgili açıklamalarda bulundu. Premier Lig’in geri dönecek olmasının sevindirici bir haber olduğunu belirten Green, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkenin geri kalanı gibi, Premier Lig’in tekrar başlayacak olmasından heyecan duyuyoruz. 2019/20 sezonunda Premier Lig’deki ekstra 4 maçın tamamını şifresiz yayınlayacağız. Ayrıca taraftarların Prime Video’daki maçlara erişim sağlaması için Prime üyeliğine ihtiyacı olmayacak.”

Prime Video Nedir?

Prime Video, Amazon'un video aktarım hizmetidir. OTT olarak adlandırılan bir servis olan Prime Video, yaklaşık 4 yıldır Türkiye’de de hizmet veriyor. Netflix, Hulu benzeri bir platform olan Prime Video’nun aylık ücreti ise 5.99 Euro.

Türkçe içerik sayısının az olduğu Prime Video’nun yayınladığı ilk Premier Lig maçları, 3 Aralık 2019 tarihinde Crystal Palace-Bournemouth ve Burnley-Manchester City mücadeleleriydi. Koronavirüs sonrasında 4 Premier Lig maçını ücretsiz yayınlayacak olan Prime Video’nun, ilgi çekici hizmetler sunmaya devam etmesi bekleniyor.