İngiltere’de Yayıncı Kuruluş Kalan Taksitlerin Sadece %50’sini Ödemek İstiyor

01.06.2020 - 23:37

İngiltere’de Yayıncı Kuruluş Kalan Taksitlerin Sadece %50’sini Ödemek İstiyor

17 Haziran’da geri dönmesi kesinleşen İngiltere Premier Lig’de yayıncı sorunu devam ediyor. İlk etapta oynanmaması durumunda ödeme yapılmayacağını açıklayan Premier Lig yayıncı kuruluşu, ligin geri dönecek olmasına rağmen kalan taksitlerin sadece %50’sini ödemek istiyor. Bunun gerekçesiyse seyircisiz maçlar.

İngiltere Premier Lig 17 Haziran’da oynanacak iki maçla geri dönecek. Hemen hemen her ülkede olduğu gibi seyircisiz olarak oynanacak olan Premier Lig maçlarının yayıncı sorunuysa devam ediyor. Sabah Gazetesi yazarı ve beIN Sports yorumcusu Bülent Timurlenk, 28 Mayıs günündeki yazısında İngiltere’deki yayıncı sorununa değindi.

Kalan Maçların 47’si Yayın Programında

İngiltere’de liglerin geri dönecek olmasına rağmen yayıncı sorununun devam ettiğini belirten Bülent Timurlenk, İngiltere’deki yayın haklarıyla ilgili bilgiler paylaştı. 

İngiltere Premier Lig’de 1 sezonda 380 maç var. Yayıncılar, bu maçların 200’ü için ödeme yapıyorlar. Geri kalan 180 maç canlı yayın programında yer almıyor. Koronavirüs sonrasında geri dönecek olan ligde 92 mücadele kaldı. Bu mücadelelerin ise sadece 47’si canlı yayın programında yer alıyor. Yayıncı kuruluşlar BT Sport, Sky Sports, Amazon ve BBC, kalan 45 maçın da programa alınmasını istiyorlar.

İkinci Sorun Saat Problemi

Premier Lig yönetiminin ara ara tüm gün futbol etkinliğine imza attığı görülüyordu. Yerel saatle 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 ve 21.00’de toplam 5 maçı yayınlayan Premier Lig’in, bu etkinliğinin geri kalan sezonun tamamına yayılması yayıncılar tarafından isteniyor. Bu şekilde daha fazla reklam geliri elde etmeyi planlayan yayıncıların, amaçlarına ulaşıp ulaşmayacağı henüz bilinmiyor.

Son İstek Taksitlerde

İngiltere Premier Lig yayıncılarının kalan maçların oynanmasına rağmen, kalan taksitlerin sadece %50’sini ödemek istediği belirtiliyor. Gerekçe ise seyircisiz maçlar.

Premier Lig yayıncıları, ödemeleri seyircili maçlar için yaptıklarını ve dolu tribünlerin bu ödemede önemli bir rolü olduğunu belirtiyorlar. Bu yüzden geri kalan taksitlerin sadece %50’sini ödemek istiyorlar.

Dünyanın dört bir yanında yayıncıların farklı farklı birçok isteği bulunuyor. İngiltere Premier Lig yayıncılarının istekleriyse şu an için kabul edilmeyeceğe benziyor. 

Premier Lig’deki yayıncı sorunu yanı sıra, seyircisiz maçlardaki ev sahibi avantajının ortadan kalkması ve İspanya’daki futbolcuların barbekü partisine de değinen Bülent Timurlenk’in Sabah Gazetesi’ndeki yazısını buradan okuyabilirsiniz.