Danimarka Superliga Maçını 10 Bin Kişi Stadyumdan Zoom İle İzledi

31.05.2020 - 00:15

Danimarka Superliga Maçını 10 Bin Kişi Stadyumdan Zoom İle İzledi

Zoom uygulamasıyla sanal tribün atmosferi oluşturacağını açıklayan Aarhus, ilk denemesini Randers maçıyla yaptı. Oldukça ilgi toplayan bu uygulamanın farklı takımlar tarafından da denenebileceği tahmin ediliyor.

Bu konuyla ilgili daha önce yaptığımız “Dünyanın İlk sanal Tribünü Danimarka’da Hayata Geçiyor”, başlıklı haberi buradan okuyabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta Danimarka Superliga’da mücadeleler başladı. Koronavirüs sonrasındaki ilk mücadelede Aarhus, Randers’ı konuk etti. Tüm dünyada ev sahibi avantajı seyircisiz maçlar sebebiyle ortadan kalkarken Aarhus, maçtan sadece birkaç gün önce duyurduğu uygulama sayesinde taraftarların desteğini hissetmeyi başardı. 

Zoom uygulaması sayesinde tribünlerin dört bir yanına kurulan ekranlardan Aarhus taraftarları takımlarına destek oldular. 

Maçı 10.000 Kişi Stattan İzledi

Aarhus, bu hizmeti için herhangi bir ücret talep etmedi ve biletleri online olarak satışa sundu. Taraftarlar tarafından ilgi ile karşılanan bu uygulama, 10.000 kişinin Zoom uygulamasıyla statta yer almasını sağladı. Taraftar desteğini arkasına alan Aarhus, son dakika golüyle beraberliği kurtardı. Önümüzdeki haftalarda da bu uygulamanın Aarhus tarafından devam ettirileceği açıklanırken, farklı kulüplerin de benzer girişimlerde bulunabileceği tahmin ediliyor.

Bu haber dikkatinizi çekebilir: "Danimarka Superliga S Sport Plus'tan Naklen Yayınlanacak". Okumak için buraya tıklayınız.

Kulübünüzün Böyle Bir Şey Yapmasını İster misiniz?

Dünyanın dört bir yanından ilgi gören Aarhus’un bu uygulamasıyla ilgili binlerce paylaşım yapıldı. ITV Londra muhabirlerinden Antonie Allen da takipçilerine “kulübünüzün böyle bir şey yapmasını ister misiniz?” şeklinde soru yöneltti. 10.000 kişinin sanal tribünde yer aldığını dile getiren Allen, şu paylaşımı yaptı:

The Guardian Youtube Hesabı Sanal Tribün Görüntülerini Paylaştı

İngiltere’nin en başarılı içeriklerini oluşturan The Guardian da Aarhus’un bu ilgi çekici girişimine kayıtsız kalmadı. Guardian Football Youtube hesabından Aarhus-Randers mücadelesinden görüntüler paylaşıldı. Özellikle 90+’da gelen golün ardından taraftarların yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.