Seyircisiz Maçlara “Sensiz Olmaz Galatasaray” Çözümü

24.05.2020 - 15:14

Seyircisiz Maçlara “Sensiz Olmaz Galatasaray” Çözümü

12 Haziran’da başlaması beklenen Süper Lig’de Galatasaray, seyircisi maçlar için bir çözüm geliştirdi. “Sensiz Olmaz Galatasaray” projesini başlatan Sarı Kırmızılılar, sezonun son üç iç saha maçında tribünde seyircilerin fotoğrafına yer verecek.

Koronavirüs sonrası seyircisiz olarak başlayan futbol liglerinde, kulüpler seyirci desteğini yakalamak için farklı çözümler üretmeye başladılar. Türkiye’de de Galatasaray, seyircisiz maçlar için proje tasarlayan ilk kulüp oldu.

Sensiz Olmaz Galatasaray adlı projeyle birlikte taraftarlar fotoğraflarını yükleyecek ve yüklenen fotoğraflar Galatasaray’ın son üç saha maçında tribünlerde yer alacak. Bu proje için özel bir adres de açıldı.

Galatasaray Projeyi Sosyal Medyadan Duyurdu

Yeni projesiyle seyircisiz maçlarda ambiyans oluşturmayı deneyecek olan Galatasaray, bu projesini sosyal medya üzerinden duyurdu. Sensizolmazgs.com adresini açan Galatasaray, bu fotoğrafların yüklenme ücretini 149 TL olarak belirlemiş. Bir başka deyişle fotoğrafının son üç iç saha maçında tribünde yer almasını isteyen herkes, ilgili adrese girip satın alma işlemini yaptıktan sonra fotoğrafını yükleyebilecek. Tribünde yer alan her fotoğraf, sensizolmazgs.com adresinde de yayınlanacak. Böylece fotoğraflara erişim noktasında sorun yaşanmayacak.

Seyircisiz maçlarda gelir elde etmek isteyen her kulübün benzer girişimlerde bulunması bekleniyor. Galatasaray’ın konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirme ise şu şekilde:



Fikir Babası Borussia Mönchengladbach

Avrupa’nın dört bir yanında farklı projelerle seyircisiz maçlara çözüm aranıyor. Galatasaray’ın “Sensiz Olmaz Galatasaray” projesine ilham kaynağı olan kulüp de Borussia Mönchengladbach. Nisan ayının son döneminden bu yana bu proje üzerinde çalışan Mönchengladbach, hafta sonu Leverkusen maçında ilk denemeyi yaptı.

Kale arkası ağırlıklı olmak üzere stadın birçok bölgesine taraftarların fotoğraflarını yerleştiren Mönchengladbach, 13.000 karton taraftarın stada yerleştirildiğini açıkladı. Bu girişimin Bayer Leverkusen maçı özelinde kulübe katkısı ise 247.000 Euro oldu. Elde edilen gelir de koronavirüs için özel açılan bir hesaba aktarıldı.

Sezonun geri kalan maçlarında da tribünde karton taraftarların yer alacağını açıklayan Mönchengladbach, bu projeye ilginin ilerleyen haftalarda artacağını ümit ediyor.

Avrupa’da Gladbach ile başlayan karton taraftar projesini Türkiye’ye uyarlayan ekip şimdilik Galatasaray oldu. İlerleyen haftalarda Galatasaray gibi birçok kulübün benzer projelere yer vermesi bekleniyor.