Türkiye E-Futbol Turnuvası Hafta Sonu Bein Sports Haber'de!

06.05.2020 - 23:28

Türkiye E-Futbol Turnuvası Hafta Sonu Bein Sports Haber'de!

Koronavirüs sebebiyle futbola hasret kaldığımız dönemde Kulüpler Birliği ve Bein Sports, Süper Lig’in 18 kulübünden futbolcuların katılacağı, Türkiye E-Futbol Ligi adı altında bir E-Futbol turnuvası organize etti. Kura çekimi bugün (6 Mayıs) gerçekleştirilen organizasyonda maçlar, 9-10 Mayıs tarihlerinde oynanacak ve Bein Sports Haber kanalından canlı yayınlanacak.

Turnuvada Onur Bulut Alanyaspor’u, Salih Dursun Antalyaspor’u, N’Kouduou Beşiktaş’ı, Gökhan Akkan Çaykur Rizespor’u, Erdoğan Yeşilyurt Sivasspor’u, Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe’yi, Ulaş Zengin Gazişehir Gaziantep’i, Emre Akbaba Galatasaray’ı, Arda Kızıldağ Gençlerbirliği’ni, Soner Aydoğdu Göztepe’yi, Enver Cenk Şahin Kayserispor’u, Anıl Koç Kasımpaşa’yı, Selim Ay Konyaspor’u, İrfan Can Kahveci Başakşehir’i, Sıtkı F. İmdat Ankaragücü’nü, Uğurcan Çakır Trabzonspor’u, Eren Tozlu Yeni Malatyaspor’u ve Oğuz Yılmaz Denizlispor’u temsil edecek.

Kulüpler Birliği Başkasnı Mehmet Sepil, yaptığı açıklamada, “Oluşan koşullarda kulüplerimizin, taraftarlarımızın heyecanla seyredeceği bir platform kuruldu. Bein Sports’a teşekkür ediyoruz. Bu tür oyunlar artık dünyada çok popüler oldu. Gençler, futbolseverler bu oyunlara çok yöneldi. Bu tip bir turnuvanın güzel olacağını düşündük.”, ifadelerini kullandı.

Turnuvaya Antalyaspor adına katılacak olan Salih Dursun, “FIFA’da iyi olduğumu düşünüyorum. Antalyaspor’un espor takımıyla kafa kafaya oynuyorum. Rakiplerime gözdağı vereyim. Çok güzel bir organizasyon. Şahsımın da espor takımı var. Kulübüm de beni seçtiği için çok heyecanlıyım. Orada oynamıyor, destekliyorum.”, dedi.

Sivassporlu Erdoğan Yeşilyurt ise şu ifadeleri kullandı: “FIFA profilimi çok doğru bulmadım, kötü olmuş. Tek doğru var, çift ayağımı aynı kullanıyorum, 5 yıldızım var. Hızım çok yavaş, galiba Süper Lig'i çok izlemiyorlar.”

Beşiktaş adına turnuvaya katılacak Georges Kevin N'Koudou, “Mutlu ve fit kalmaya çalışıyorum, her şey güzel. Beşiktaş formasını temsil edeceğim, kesinlikle heyecanlıyım. Beşiktaş'ı temsil edeceksin dediklerinde 'Tamam.' dedim, hemen FIFA oynamaya başladım. Maçtan önce konuşmak olmaz, oynayacağız ve göreceğiz. Kendimi tabii ki oynatacağım.", ifadelerini kullandı.

Türkiye E-Futbol Turnuvası’nda Eşleşmeler

Uğurcan Çakır (Trabzonspor) - Eren Tozlu (Yeni Malatyaspor)
Onur Bulut (Alanyaspor) - Soner Aydoğdu (Göztepe)
Selim Ay (Konyaspor) - Sıtkı F. İmdat (Ankaragücü)
Emre Akbaba (Galatasaray) - Arda Kızıl (Gençlerbirliği)
Enver Cenk Şahin (Kayserispor) - Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)
Oğuz Yılmaz (Denizlispor) - Ulaş Zengin (Gazişehir FK)

Ön Eleme Oynayacak Takımlar
Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor) - Salih Dursun (Antalyaspor)
Georges Kevin N'Koudou (Beşiktaş) - Anıl Koç (Kasımpaşa)

Bein Sports resmi web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda şu ifadeler kullanıldı:

Bein Sports, futbolu yine evinize getiriyor. Külüpler Birliği ile Bein Sports işbirliğinde hayata geçecek olan turnuvayla futbola doyacaksınız. Süper Lig’in 18 takımı, sanal dünyada birbirleriyle oynayacak, futbolcular hünerlerini bu kez yeşil sahada ter dökerek değil, evlerinde sergileyecekler. Futbol hasretinizi hafifletecek Türkiye E-Futbol Turnuvası, hafta sonu Bein Sports’ta!