NBA Oyuncularının Katılımıyla NBA 2K Turnuvası Başlıyor

01.04.2020 - 21:39

NBA Oyuncularının Katılımıyla NBA 2K Turnuvası Başlıyor

Coronavirüs salgını nedeniyle maçların ertelendiği bu dönemde, sadece NBA oyuncularının katılımıyla bir NBA 2K Turnuvası’nın düzenleneceği duyuruldu. 

3 Nisan Cuma günü başlayacak olan turnuvaya basketbolcular evlerinden katılacak ve yeteneklerini sanal ortamdan sergileyecek. Turnuva, Amerika Birleşik Devletleri’nde ESPN’de yayınlanacak. 10 gün sürmesi beklenen turnuvaya Donovan Mitchell, DeMarcus Cousins gibi isimlerin de arasında bulunduğu 16 oyuncu katılacak. 

Turnuvayı kazanan oyuncu, 100 bin dolar değerindeki ödülü coronavirus salgınını için bağışlayacak. 2K Sports İkinci Başkanı Jason Argent, konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, “Tüm dünyadaki taraftarlara basketbolu getirmek ve bu belirsiz zamanlarda insanlara yardım etmek adına NBA ve NBPA ile ortaklık kurduğumuz için mutluyuz” dedi.

Oyuncuların tek maçlı eleme usulü şeklinde birbiriyle karşılaşacağı turnuvanın ilk tur eşleştirmeleri, oyuncuların NBA 2K’daki puanlarına bakılarak yapılacak. 

Basketbol yorumcusu Kaan Kural, turnuvanın başlayacağını Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu: “NBA oyuncuları aralarında bu Cuma başlayacak NBA2K Turnuvası yapacak. Her oyuncu kendi takımıyla oynayacak böylece iki Phoenix, iki Clippers olacak turnuvada”

NBA 2K Turnuvası’na Katılacak Basketbolcular

Kevin Durant, Brooklyn Nets (96)

Trae Young, Atlanta Hawks (90)

Hassan Whiteside, Portland Trailblazers (87)

Donovan Mitchell, Utah Jazz (87)

Devin Booker, Phoenix Suns (86)

Andre Drummond, Cleveland Cavaliers (85)

Zach LaVine, Chicago Bulls (85)

Montrezl Harrell, Los Angeles Clippers (85)

Domantas Sabonis, Indiana Pacers (85)

DeAndre Ayton, Phoenix Suns (85)

DeMarcus Cousins (81)

Michael Porter Jr., Denver Nuggets (81)

Rui Hachimura, Washington Wizards (79)

Patrick Beverley, Los Angeles Clippers (78)

Harrison Barnes, Sacramento Kings (78)

Derrick Jones Jr., Miami Heat (78)