Michael Jordan'ın Hayatını Anlatan "The Last Dance" in Yayın Tarihi Belli Oldu

01.04.2020 - 18:54

Michael Jordan'ın Hayatını Anlatan "The Last Dance" in Yayın Tarihi Belli Oldu

Dünyanın en iyi sporcularından biri olarak gösterilen efsane basketbolcu Michael Jordan’ın Chicago Bulls'taki son sezonunun anlatıldığı The Last Dance19 Nisan'da yayınlanacak. ESPN ve Netflix ortak yapımı olan belgeselin her bir bölümü,  ESPN’in Amerika’daki yayınından bir gün sonra Netflix’den izlenebilecek.  Bu nedenle yayın tarihi 19 Nisan olan The Last Dance 20 Nisan’da ise Netflix’de yayınlanacak. Belgesin yayın tarihi daha önce Haziran olarak açıklanmıştı ancak dünyanın eve kapandığı şu günlerde ESPN talepleri geri çevirmedi ve tarih öne çekildi.

Toplam 10 bölümlük belgeselde, Barack Obama, Phil Jackson, Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr ve hayatını kaybeden diğer bir efsane basketbolcu Kobe Bryant gibi isimler de yer alıyor. Belgesel 1990'ların Chicago Bulls'unu anlatıyor. 20 yıldır basınla paylaşılmayan özel görüntülerin yer aldığı belgesel sekiz yıl içinde 6 defa NBA şampiyonu olan takımın 1997-98 sezonundan hiç görülmemiş anları da içeriyor.

İzleyiciler tüm bunların yanı sıra Michael Jordan’ın çocukluğuna, Chicago Bulls’un ve Michael Jordan’ın başarı yolculuğuna ve tüm bu başarıların elde edilebilmesi için yapılan hazırlık çalışmalarına da şahit olabilecek.

Belgesin yönetmenliğini üstlenen Jason Hehir belgeselle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı. “Michael Jordan ve 90'ların boğaları sadece spor süperstarları değil, küresel birer fenomenlerdi. The Last Dance'i yapmak, bir adamın ve bir ekibin olağanüstü etkisini keşfetmek için inanılmaz bir fırsattı. Yaklaşık üç yıl boyunca, dönemi tanımlayan bir hanedanın hikâyesini başarıyla sunmak için çok geniş bir araştırma yaptık. Umarız izleyiciler, dizimizi yapma fırsatından zevk aldığımız kadar izlemekten de zevk alırlar.”

Michael Jordan NBA'de 6 defa şampiyon oldu, 5 defa en değerli oyuncu olmaya hak kazandı ve 14 defa de All Star'da yer aldı.

Yönetmen: Jason Hehir

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Dil: İngilizce

Tür: Spor Belgeseli

İlk Yayın Tarihi: 19 Nisan 2020 (1&2. Bölüm)

Bölüm Yayın Tarihleri:

26 Nisan 2020 (3&4. Bölüm)

3 Mayıs 2020 (5&6. Bölüm)

10 Mayıs 2020 (7&8. Bölüm)

17 Mayıs 2020 (9&10. Bölüm)