Fikret Orman: Bein Sports ile Olan Anlaşmanın Bitmemesi Taraftarıyız

16.07.2019 - 20:56

Fikret Orman: Bein Sports ile Olan Anlaşmanın Bitmemesi Taraftarıyız

TFF ike Kulüpler Birliği arasında yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Fikret Orman, yayıncı kuruluşun sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve konunun artık TFF uhdesinde olduğunu belirtti.

TFF ile Kulüpler Birliği arasında, Riva'daki TFF Hasan Doğan Tesislerinde yapılan toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, yardımcıları Adil Gevrek ve Erol Bedir ile bir basın toplantısı düzenledi.

Yayıncı kuruluş beIN Sports ile yaptıkları anlaşmanın bitmemesini umduklarını ifade eden Fikret Orman, yayın kuruluştan sözleşme yükümülüklerini yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

Fikret Orman'ın toplantı sonunda yaptığı beyanatın tamamı şöyle:

Yayıncı kuruluş, geçtiğimiz sezonun ortasından beri, önümüzdeki sezon için TFF'den bir takım finansal taleplerde bulunmaktadır. Bugün 18 kulübümüz ileTFF Başkan ve yönetim kurulu, bu talepleri değerlendirdik. Kulüplerin finansal durumları göz önüne alındığında, 18 kulüp olarak, Bein Sports'un hiç bir gerekçesi olmadan, geciktirdiği sözleşme yükümlülüklerini bir an önce yerine getirmesi talebini TFF aracılığıyla kendilerine iletilmesine karar verdik.

Bu zamana kadar beIN Sports yetkilileri ile bazı görüşmeler yapmıştık. Bu dakikadan sonra onların hukuki muhattabı TFF olacaktır. Bundan sonrası TFF Başkanı ve yönetim kurulunun uhdesindedir.

Biz beIN SPorts ile olan anlaşmanın bitmemesi taraftarıyız. Sezon başlamak üzere ve yayın gelirleri, kulüplerimizin en önemli gelir kalemi. Bizim futbolcularımızla yapmış olduğumuz sözleşmelerimiz var. Bu sözleşmelerin çoğu Euro üzerinden yapıldı. Kulüplerin içindeki durum belli. Bunları da kendilerine ifade ettik. Şu an kulüplerin içerisinde olduğu durum, yayıncı kuruluşa herhangi bir indirim yapabilecek durumda değil.

Sezon başında yayıncı kuruluşun bir avans ödemesi yapması gerekiyordu. Bu ödemenin 15 günlük bir süresi vardı. Bu süre doldu ve üzerinden de 10 günlük bir süre daha geçti. Biz de beIN Sports'un sözleşmede olan bütün yükümlülükleri yerine getirmesini bekliyoruz.

Hürriyet Gazetesi ekonomi editörlerinden Ceyhun Kuburlu ise, yayıncı kuruluş ile Kulüpler Birliği ve TFF arasındaki ihtilafın detaylarını, sosyal medya hesadından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Ceyhun Kuburlu, şu ifadeleri kullandı:

Yayın ihalesinde son durum:

Bein Sports’un 2019/20’de ödemesi gereken azami tutar 250 miyon $ + 1.1 miyar ₺ = 2.5 milyar ₺ (Toplam)

Bein Sports’un ödemek istediği tutar 500 milyon $ (1$=3.80₺)=1.9 milyar ₺

Aradaki fark  600.000.000₺