Bein Sports'a Destek: İtalya Süper Kupa Maçları, Bundan Sonra Suudi Arabistan'da Oynanmayabilir

18.06.2019 - 16:46

Bein Sports'a Destek: İtalya Süper Kupa Maçları, Bundan Sonra Suudi Arabistan'da Oynanmayabilir

İtalya Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanma planı,  Suudi Arabistan’ın BeoutQ adlı korsan yayın platformuna göz yumması sebebiyle tehlikeye girdi.

İtalya Serie A, Suudi Arabistan Spor Bakanlığı ile 2018 yılında 7 milyon €’luk bir anlaşma yapmış ve İtalya Süper Kupa maçlarından 3 tanesinin 5 sene içerisinde Suudi Arabistan’da oynanması kararlaştırılmıştı. Ancak İtalya Serie A’nın yeni CEO’su Luigi De Siervo, Suudi Arabistan’ın BeoutQ  adlı illegal yayın platformunu himaye ederek desteklemesi sebebiyle anlaşmanın risk altında olduğunu ifade etti.

BeoutQ Nedir?

BeoutQ, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği, Katar’a uygulanan 19 aylık siyasi ve lojistik boykotun neticesi olarak ortaya çıkan, Katar menşeli Bein Sports’un yayın haklarına sahip olduğu etkinlikleri, hukuk dışı yollarla yayınlayan bir korsan yayın platformudur.

BeoutQ adlı korsan yayın platformuyla alakalı daha önce haberleştirmiş olduğumuz detaylı makaleyi buradan okuyabilirsiniz.

Serie A CEO’su: Bein Sports’un Yanındayız

16 Ocak’ta Juventus ile Milan arasındaki İtalya Süper Kupa maçının, Suudi Arabistan’da oynanması üzerine, Bein Sports yetkilileri ile Serie A yetkililerinin konuyla alakalı ilk görüşmeleri gerçekleşmişti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden 3 ay sonra, İtalya Süper Kupa maçının Cidde’de, Kral Abdullah Stadyumu’nda oynanmasına, insan hakları aktivistleri de büyük tepki göstermişti.

Ocak ayındaki görüşmede argümanlarını Serie A yetkililerine sunan Bein Sports, Serie A’nın BeoutQ hakkında Suudi Arabistan’a karşı girişimlerde bulunmasını talep etti.

İtalyan medyasına beyanatta bulunan Serie A CEO’su Luigi De Siervo, şunları söyledi:

Serie A, BeoutQ ile olan hukuk mücadelesinde Bein Sports’un yanında yer almaktadır. Konu, Serie A için de temel meselelerden birisidir.

Hukuki olarak eldeki şartlar altında atmamız gereken tüm adımları atmış bulunuyoruz. Kısa bir süre içerisinde de gerek İtalyan Hükümeti, gerekse diğer ülke hükümetleri nezdinde de girişimlerimiz olacak. Gayemiz, bir an önce bu korsan oluşumun faaliyetlerini sonlandırmaktır.

İtalya Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanması ile ilgili anlaşmayı askıya alabilir miyiz? Bu, tüm yönleriyle değerlendirdiğimiz bir meseledir. Önümüzdeki günlerde kararımızı ilan edeceğiz.