İspanya Kral Kupası Finali, Şifresiz Yayınlanacak

23.05.2019 - 19:39

İspanya Kral Kupası Finali Şifresiz Yayınlanacak

İspanya Kral Kupası (Copa Del Rey) finali hızla yaklaşırken, karşılaşmanın Türkiye yayıncısı da belli oldu. Cumartesi günü saat 22:00'de Barcelona ile Valencia'nın karşı karşıya geleceği Copa Del Rey finali, Kanal D'den şifresiz olarak yayınlanacak. İspanya Kral Kupası maçları, sene boyunca yüksek maliyeti sebebiyle hiç bir Türk kanalı tarafından yayınlanmamıştı.

La Liga şampiyonluğunu 2 hafta önce ilan eden Barcelona, hafta sonu ligin zayıf ekiplerinden Eibar'a karşı 2-2 berabere kalmıştı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan teknik direktör Ernesto Valverde: "Her maça aynı ciddiyetle çıkıyoruz ve her maçı kendimizi sınamak adına bir imtihan olarak görüyoruz. Ancak Cumartesi günü oyanayacağımız final maçı, bu maçtan daha farklı olacak. Çünkü işin ucunda kupa var. Copa Del Rey finali için hazırız. Sene başında koyduğumuz hedeflerden biri olan Kral Kupası'na bir adım uzaktayız."

Bu arada Eibar maçında sakatlanan sağ bek Nelson Semedo'nun Valencia karşısında oynayamayacağı da kesinleşti. Kadrodaki sakatlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Valverde, şunları söyledi: "Ter Stegen'in final maçında oynayacak duruma geleceğini düşünüyoruz. Arthur ve Coutinho'nun durumu henüz belli değil. Dembele'nin oynaması zor görünüyor."

Diğer finalist Valencia ise La Liga'yı 4'üncü sırada bitirerek üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etmeyi başardı. Marcelinho'nun talebeleri, Copa Del Rey finalinde Barcelona'yı da geçerek sezonu taçlandırmak istiyor. Aralık ayında ligde 12'nci sırada yer alan Valencia, sezonun geri kalanında iyi bir performans göstererek hem ligi 4'üncü sırada bitirdi, hem de Kral Kupası'nda finale kadar yükselmeyi bildi.

Kaptan Dani Parejo, yaptığı beyanatta şu ifadeleri kullandı: "Zorlu bir sezonu geride bırakıyoruz. Sezona istediğimiz gibi başlayamasak da çok çalışarak işleri tersine çevirmeyi bildik. İlk hedefimiz olan Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını aldık. Şimdi sıra ikinci hedefimizi de elde etmeye geldi ve Cumartesi günü Barcelona karşısında iyi futbol oynayıp, kupayı müzemize götürmek istiyoruz."

İspanya Kral Kupası finali, Sevilla şehrinde, Benito Villamarin Stadyumu'nda tek maç üzerinden oynanacak. Müsabaka, Cumartesi günü saat 22:00'de başlayacak ve Kanal D'den naklen yayınlanacak.

Cem Yılmaz'ın seslendirdiği tanıtım videosundaki metin:

İspanya Kral Kupası finali Kanal D'de!

Bir yanda La Liga şampiyonu Messili, Suarezli, Rakiticli Barcelona...

Diğer tarafta Rodrigolu, Guedesli, Parejolu Valencia...

Sevilla'da, Benito Villamarin Stadyumu'ndaki dev mücadele, Cumartesi saat 22:00'de, canlı yayınla Kanal D'de!

Kanal D Canlı İzlemek İçin Frekans ve Platform Bilgileri

Kanal D, Digiturk 24, Kablo TV 25, DSmart 22, Turkcell TV 22 ve Tivibu 23 numaralı kanallar ile Turksat uydusu ve internet üzerinden şifresiz olarak izlenebilmektedir.

Kanal D Türksat 4A Frekans Ayarları;
Frekans: 11977 MHz
Polarizasyon: Yatay (Horizontal)
Sembol oranı: 27500
FEC: 5/6
Modülasyon: DVB-S, QPSK