Euroleague Play Off 'ta İlk Hafta Temsilcilerimizin Birer Maçı Şifresiz

13.04.2019 - 19:51

Euroleague Play Off 'ta İlk Hafta Temsilcilerimizin Birer Maçı Şifresiz

Euroleague'de Play Off heyecanı başlıyor. İlk hafta serilerde iki maç oynanırken, üçüncü ve gerekirse kalan maçlar, önümüzdeki hafta oynanacak. İlk hafta temsilcilerimizin birer maçı Bein Sports Haber'den şifresiz yayınlanacak. Ayrıca CSKA Moskova-Baskonia ve Real Madrid-Panathinaikos serilerinden de birer maç, Bein Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak.

Play-Off Eşleşmelerinde Genel Görünüm

THY EuroLeague Play Off çeyrek final serisi, 16 Nisan Salı ve 17 Nisan Çarşamba günleri oynanacak maçlar ile başlıyor. Beş maçlık çeyrek final serisinin ilk karşılaşmalarında büyük bir heyecan bizi bekliyor.

16 Nisan Salı günü oynanacak ilk maç normal sezonu 2'nci sırada tamamlayan CSKA ile Saski Baskonia arasında. Dördüncü kez çeyrek finalde eşleşen takımlar, sezonun son haftasında da Rusya’nın başkenti Moskova’da karşı karşıya gelmiş ve ev sahibi ekip maçı 82-78 kazanmıştı. CSKA, bu yüzyıl içerisinde Baskonia'ya karşı çıktığı 13 çeyrek final maçının hepsini kazanırken, Baskonia bu yenilgi serisini kırmak ve taraftarlarına Final Four bileti aldırmak istiyor.

Salı günü oynanacak 2'nci maçta ise sezonu lider tamamlayan Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas'ı İstanbul'da ağırlıyor. Bu iki takım, geçtiğimiz sezon Final Four yarı finalinde karşı karşıya gelmişti. Şimdi ise Final Four'a kalabilmek için birbirilerine karşı mücadele edecekler. Fenerbahçe Beko antrenörü Zeljko Obradovic, şu ana kadar evinde çıktığı hiçbir Play Off maçını kaybetmezken, eski öğrencisi Sarunas Jasikevicius'in takımı da altı maçlık galibiyet serisi yakalamış durumda.

Çarşamba günkü ilk maç ise İstanbul'da, Anadolu Efes ve Barcelona Lassa arasında oynanacak. Bu iki takımın bu yüzyılda oynayacakları ilk çeyrek final karşılaşması. Efes, 2004/2005 sezonundan bu yana 5 defa çeyrek finallere kalma başarısı gösterse de serilerin hiç birinden Final Four biletini alarak çıkamadı. Şimdi ise iki Avrupa Şampiyonluğu bulunan, ancak son iki yıldır çeyrek finallere ve 2014'ten bu yana da Final Four'a kalamayan Barcelona Lassa ile karşılaşıyor.

Son maç eşleşme geçtiğimiz sezonun şampiyonu Real Madrid ile Panatinaikos arasında. Serinin ilk iki maçı Çarşamba ve Cuma günleri İspanya'nın başkentinde oynanacak. İki takım geçtiğimiz sezon da çeyrek final serisinde karşı karşıya gelmiş, saha avantajı olmadığı halde rakibini 3-1 mağlup etmeyi başaran İspanyol ekibi, daha sonra çıktığı maçları da kazanarak 10'uncu şampiyonluğuna ulaşmıştı. Öte yandan, sezondaki son sekiz maçının yedisini kazanan Yeşiller, geçtiğimiz sezonun intikamını alma peşinde olacak. Ancak Panathinaikos'un son sekiz maçlık seride kaybettiği tek maçın, 29'uncu haftada Madrid'e karşı oynadığı müsabaka olduğunu hatırlatalım. Maçın sonuna 2 sayı geride giren İspanyol ekibi, Rudy Fernandez'in kendi sahasından atmış olduğu mucizevi üçlük ile karşılaşmayı son anda 73-74 kazanmıştı.

THY Euroleague Play Off Çeyrek Final İlk Hafta Programı

16 Nisan Salı

20:00 CSKA Moskova-Baskoni | Bein Sports Haber(Şifresiz)

20:45 Fenerbahçe Beko-Zalgiris Kaunas | Bein Sports 3

17 Nisan Çarşamba

20:00 Anadolu Efes-Barcelona Lassa | Bein Sports Haber(Şifresiz)

22:15 Real Madrid-Panathinaikos | Bein Sports 3

18 Nisan Perşembe

20:00 CSKA Moskova-Baskoni | Bein Sports 3

20:45 Fenerbahçe Beko-Zalgiris Kaunas | Bein Sports Haber(Şifresiz)

17 Nisan Çarşamba

20:15 Anadolu Efes-Barcelona Lassa | Bein Sports 3

22:15 Real Madrid-Panathinaikos | Bein Sports Haber(Şifresiz)