Fransız Canal+ BeIN Sports'u Devralmaya Hazırlanıyor

22.02.2019 - 18:31

Fransız Canal+ BeIN Sports'u Devralmaya Hazırlanıyor

Katarlı Bein Sports'un devralınması konusunda Fransız kanalın ismi geçiyor.

Fransız haber kanalı Europe1 tarafından yayınlanan bir habere göre Canal+, Katar merkezli BeIN Sports'u devralmaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki yaz aylarına doğru muhtemel bir anlaşmanın söz konusu olduğunu iddia eden haberde, devir işlemlerinin Canal+ kanalının Fransa dâhilindeki abone sayısını 3,5 milyon civarında artırabileceği yorumu yapılıyor.

Canal+’nın bağlı olduğu Vivendi adlı şirket, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Fransa'daki abone sayılarında yaşanan düşüşe rağmen ücretli TV gelirlerinin sabit kaldığını açıklamıştı.

Bununla birlikte, Vivendi'nin son çeyrek raporuna göre kanalın uluslararası izleyici kitlesi 2018 yılında 883,000 daha artarak 7,8 milyon aboneye ulaştı.

Bu büyümeyi daha da ileri taşımayı amaçlayan Canal+, geçtiğimiz günlerde Fransız Ragbi Birliği’nin en üst ligi olan Top 14'ün uluslararası yayın haklarını da satın almıştı.

Fransız futbol ligleri Ligue 1 ve Ligue 2'nin yerel yayın haklarının çoğunluk hisselerini ise BeIN Sports elinde bulunduruyor. Ancak, 2020-2024 döneminde mezkûr hakların çoğunluğu, BeIN Sports’un küçük ortağı olan İspanyol Mediapro'nun eline geçmiş olacak.

BeIN Sports Formula 1 Yayın Sözleşmesini Yenilemeyecek

Bein Sports’un son dönemlerde Suudi Arabistan destekli BeoutQ adlı korsan yayıncı ile başı dertte olduğu biliniyor. BeIN Sports Şubat ayı başında, beş yıllık Formula 1 anlaşmasını yenilememe kararı aldığını ilan etmişti. Platformdan yapılan açıklamada bu kararın Suudi Arabistan merkezli BeoutQ ile mücadele kapsamında alındığı belirtilmişti. BeoutQ, yayın hakları BeIN Sports’un elinde olan içerikleri bir yıldan fazla bir süredir korsan olarak yayınlıyor.

Bu açıklamadan bir hafta sonra ABD spor yayıncıları birliği, ticaret birlikleri ve uluslararası yayıncılarla bir araya gelen BeIN Sports, ABD hükümetine çağrıda bulunarak Suudi Arabistan'ı Öncelikli İzleme Listesine alarak olaya müdahale etmesini talep etti.

Fransız rekabet kurumu Autorité de la Concurrence, 2016 yılının Haziran ayında Canal+'nın BeIN Sports ile yapmış olduğu özel dağıtım anlaşmasını iptal etmişti.

BeIN Sports'un Fransa sözcüsü, platformun Canal+ tarafından devralınması ile ilgili haberler hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı. Ancak yaptığı işin hakkını veren bir uluslararası spor ve eğlence ağı olarak rakip dağıtımcıların ilgisini çektiklerine dair söylentilerin gayet doğal olduğunu söyledi.

Konuyla alakalı olarak Vivendi cephesinden de herhangi bir yorum yapılmadı.