Real Madrid TV Yeniden Yayında

29.01.2019 - 14:29

Real Madrid TV Yeniden Yayında

İspanyol futbol devi Real Madrid’in televizyon kanalı Real Madrid TV, yayın hayatına yeniden başlıyor. Kulüp, kanalın ticari durumunu denetlemesi için Javier Baena'yı görevlendirdi.

Real Madrid TV’deki yeni görevine getirilmeden önce İspanya La Liga ve La Liga 123 liglerinin idari organı olan İspanya Futbol Federasyonu’nda görsel-işitsel asistan görevini ifa eden Baena, La Liga'nın yayın hakları paketlerini uluslararası platformlar üzerinden pazarlayarak genişletmeye odaklanan ekibin bir parçasıydı.

Real'de ise Real Madrid TV'deki ticari satışlardan ve kanalı farklı bölgelerdeki uluslararası yayıncılara ihraç etmekten sorumlu olacak. Yeni proje çerçevesinde Real Madrid, markalar dâhil olmak üzere kulübe ait içerik veya programları uluslararası yayıncılara veya diğer medya kuruluşlarına pazarlamayı amaçlıyor.

13 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Real Madrid’in televizyon kanalını, multimedya iletişim şirketi Mediapro yönetiyor. Ancak Baena, Mediapro bünyesinde değil, direkt olarak kulübün kendi kadrosunda istihdam edilecek. Yeni projenin en can alıcı kısmını ise bu detay oluşturuyor.

İspanya Futbol Federasyonu’nda çalışmaya başlamadan önce, Mediapro'da ticari direktör olarak çalışmışlığı da bulunan Baena, bu tecrübesiyle 2018'deki pazar payının %1’inden azına sahip olan platformun, küresel büyüme ve ticarileşme hedeflerinin önemli bir parçası olarak görülüyor.

Sahaya baktığımızda ise Real Madrid için işler hiç de iyi gitmiyor. Mor-beyazlılar, Temmuz ayında göreve getirilen teknik direktör Julien Lopetegui'yi, alınan kötü neticeler sebebiyle Ekim ayında göndermişti. An itibariyle Real, Barselona'nın 10 puan ve Atletico Madrid'in 5 puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Real Madrid TV, hem İngilizce, hem de İspanyolca olarak yayın yapıyor. Kanalı internet üzerinden izlemek için buraya tıklayınız.