İngiltere FA Cup’ın Sosyal Medya Servisi 46 Milyon İzlenmeye Ulaştı

22.01.2019 - 15:15

İngiltere FA Cup’ın Sosyal Medya Servisi 46 Milyon İzlenmeye Ulaştı

Spor Ekranı takımının, İngiliz medyasından derlediği habere göre, FA Cup'ın yeni sosyal medya servisi, tam 46 milyon izlenmeye ulaştı.

İngiltere Futbol Federasyonu tarafından görevlendirilen Input Media'nın, FA Cup'ın 3'üncü turuna yönelik olarak ürettiği, kapsamlı hizmet verme denemelerinin bir parçası olan ve sosyal medya için hazırlanan canlı video klipler, göreve fırtına gibi başladı.

Spor prodüksiyon devi Input Media, geniş bir izleyici kitlesine ulaşan gerçek zamanlı video klipler de dahil olmak üzere, FA Cup'ın 3'üncü turu boyunca, hem geleneksel TV hem de dijital platformlar için bir çok içeriği yayına koydu.

FA Cup, uluslararası hak sahipleri için, dünya çapında 32 maç yayınlarken, aynı zamanda Twitter’ın yeni FA Cup botu için, sosyal medyada 46 milyon kez görüntülenen dijital video klipler oluşturuyor. Hazırlanan bir klip, yalnızca Twitter platformunda  6 milyon izlenmeye ulaşıyor. Bu arada FA Cup'ın Türkiye'de herhangi bir yayıncı kuruluş ile anlaşması bulunmuyor. Bu sebeple FA Cup maçları, an itibariyle Türkiye'de yayınlanamıyor.

Input Media’nın Londra'daki ana ofisinde, 80 kişilik yayın ekibi, FA Cup'ın hafta sonu maçları için içerik hazırlıyor. Her müsabakaya, ya üretim merkezinden ya da ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan 21 farklı yayın tesisinden yayın hakkında çeşitli yorumlar ekleniyor.

Ayrıca, “FA Cup Superfeed” adı verilen, canlı maçların ve önemli anların incelendiği sekiz saatlik sürekli devam eden bir program da oluşturuldu. Buna ek olarak, BBC için, ‘Günün Maçı’ konseptinde kullanılmak üzere, tüm goller ve önemli anların görüntüleri hazırlandı ve teslim edildi.

Sosyal medya için dijital video klipler oluşturmak amacıyla, özel olarak seçilmiş 5 sosyal medya üreticisi personel, maçları takip etti ve üçüncü tur karşılaşmaların içinden gerçek zamanlı olarak 66 klip seçti ve sosyal medyaya dağıttı. Bunların içinde en popüler yayın ise; 6.2 milyon görüntülenme alan, Manchester United’ın yeni patronu Ole-Gunnar Solskjaer’in, Alexis Sanchez’den oturduğu koltuktan kalkmasını istediği o ilginç anın videosuydu. İzlemek için tıklayın.

Input Media Genel Müdürü Neil Oughton,şunları diyerek sözlerini bitirdi:

FA Cup, şirket içindeki uzmanlığımızın ve bununla birlikte hem geleneksel televizyon, hem de çevrimiçi platformlar için kesintisiz içerik yaratma yeteneğimizin inanılmaz bir göstergesiydi.