Murat Murathanoğlu: Bein Sports'tan Ayrılmamın İsmail Şenol İle İlgisi Yok

04.10.2018 - 15:01

Murat Murathanoğlu: Bein Sports'tan Ayrılmamın İsmail Şenol İle İlgisi Yok

Basketbol camiasının duayen isimlerinden Murat Murathanoğlu, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından bir paylaşım yapmış ve Bein Sports ile yolları ayırdığını ilan etmişti. Konuyla ilgili makalemize buradan erişebilirsiniz.

Murat Murathanoğlu ayrılık açıklamasında, Bein Sports basketbol Departmanı'nın başına, kendisi yerine İsmail Şenol'un getirildiğini ifade etmiş, sosyal medyada yayılan dedikodularda da ayrılığın sebebinin bu olduğu konuşulmaya başlanmıştı.

Dedikodular üzerine bir açıklama ihtiyacı daha hisseden duayen spiker, ayrılk gerekçesinin İsmail Şenol ile ilişkili olmadığını belirtirti. Instagram hesabından yaptığı paylaşıma, birlikte çekilmiş fotoğrafını koyan Murathanoğlu, İsmail Şenol ile olan arkadaşlığının devam ettiğini ve hiç bir saygısızlık görmediğini ifade etti.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Arkadaşlar bugün beni arayan bir kaç kişiden duyduğum kadarıyla bazı sosyal medyada İsmail Şenol ve kanal ile yollarımın ayrılması arasında bir bağlantı varmış gibi görüşler olmuş. Ben sosyal medyayı burası hariç pek takip etmem ama burada rahatlıkla söyleyebilirim ki, böyle bir şey kesinlikle doğru değil. Birlikte çalıştığımız dönemde en ufak bir sıkıntımız olmadı ve İsmail hiç bir şekilde saygısızlık yapmadı. İyi işlere imza attık, ve atarken de gayet eğlendik. Lütfen böyle bir şey olmadığı açıklamasını tekrarlamama neden olabilecek sohbet ve yorumları yapmayalım sevgili basketbolseverler.

Teşekkürler"

İsmail Şenol'un Murat Murathanoğlu'na Cevabı

İsmail Şenol, Murat Murathanoğlu'nun Instagram paylaşımının hemen ardından, cevap niteliğinde bir paylaşım yaptı.İsmail Şenol, Fenerbahçe'nin baskonia deplasmanı sırasında kaydettiği, Murathanoğlu ile ilgili bir videoyu paylaşırken, şu fadeleri kullandı:

"Özellikle iş hayatımda yaşadıklarımı sosyal medyadan uzak tutmaya çalışıyorum. Bu yüzdendir ki, yayın duyuruları haricinde paylaşımım azdır. Gördüm ki Murat abi değer verip benimle ilgili bir paylaşım yapmış, haliyle benim de söyleyeceklerim var. 
Ben bu işle ilgili ilk adımımı attığımda yıl 2003'tü. Murat Murathanoğlu'nun başında olduğu basketbolseverler.com sitesi, her ay bir makale yarışması düzenliyordu. O sitenin bir yarışmasını kazandım ve bilabedel yazılar yazmaya başladım. Beni yarışmada birinci seçen, Murat abiydi. Sonrası rahmetli İsmet Badem'le (Elbette Ümit Avcı, Mete Aktaş'ın katkılarıyla) Fanatik Basket, Burçin abiyle Altıncı Adam günleri. O dönemler birlikte değildik. Sonra SLAM Dergisi için Kaan Kural'ın yönlendirmesi ve Erkan Arseven'in teklifiyle Doğuş Yayın Grubu'na adımımı attığımda yine Murat abiyle çalışmaya başladık. Dergideki görevlerimin yanında NBA Stüdyo programında rejide editörlük yapar, o mehur "inenler-çıkanlar" tahtasını yazardım. Bir süre sonra o transfer olduğunda, ondan boşalan mikrofonu bana emanet ettiler. Bir süre yine birlikte değildik. Derken 2010 Dünya Şampiyonası için yeniden NTV ile anlaştı Murat abi. O zamanlar ben Amerika'nın, o Türkiye'nin maçlarını anlatmıştı. Efsane (Kerem Tunçeri x 13) repliği işte... Sonra Murat abi Digiturk'e adımını attı, ben NTV Spor'da kaldım. Konuşmaya devam ettik, hatta birçok kez beni transfer etmek istedi. Bir türlü gerçekleşmedi. 2016 yazında kanal beIN SPORTS bünyesine katıldı, ben de oraya transfer oldum. İki sezon boyunca yine birlikte çalıştık. Her konuda birbirimize destek olup, takım olarak hareket ettik. Çok çalıştık, gerçekten. Deplasman otelinde sabahın köründe kalkıp birlikte rakip analizi için videolar izledik. İstatistikler çıkardık. Programlar hazırladık. Eğlendik ve iyi iş çıkardık. Bu hafta itibarıyla da Murat abi, şirketle karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Anlaşılacağı üzere, hikaye çok uzun ve burada biten bir şey yok. Murat abi sonraki adımında ne yaparsa yapsın, bir numaralı izleyicisi olarak onu takip etmeye devam edeceğim."