Cocu, Fenerbahçe-Spartak Trnava Maçında Takımın Başında Olabilecek mi?

01.10.2018 - 16:54

Cocu, Fenerbahçe-Spartak Trnava Maçında Takımın Başında Olabilecek mi?

Üst üste alınan mağlubiyetler sonrasında Fenerbahçe'de, teknik direktör Philip Cocu hedef tahtasına oturdu. Hafta içi oynanacak olan Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı öncesinde Philip Cocu'nun takımda kalıp kalmayacağı merak ediliyor. Medyada çıkan haberler kıstas alındığında, Philip Cocu'nun artık takımın başında kalmasının çok zor olduğu görülüyor.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı öncesinde A Spor muhabiri Evren Yavuz, Philip Cocu'nun durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Açıkçası Başakşehir maçına, Philip Cocu ile başlanmasına ihtimal vermiyorum. Fenerbahçe'nin Rizespor karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet, artık bardağı taşıran son damla oldu. Alınan skorlar bir tarafa, oynana kötü futbol ve mevcut istatistikler, hakikaten Fenerbahçe'nin durumunu gözler önüne seriyor. Atılan 6 gol ve yenilen 10 gol, deplasmanda sadece 1 golün atılmış olması. Bunlar Fenerbahçe gibi bir takım için kabul edilemez istatistikler. Çaykur Rizespor Fenerbahçe'yi ilk 45 dakikada mağlup etti. Rizespor maçından sonra Fenerbahçe yönetimi, Philip Cocu'nun bırakmasını talep etti. Fakat çok açık ifade etmek gerekirse, Cocu bu talebi kabul etmedi. Fenerbahçe yönetimi bugün (1 Ekim Pazartesi) toplanacak. Öncelikle Cocu'dan bir rapor istendi. Cocu bu raporu sunacak. Toplantının ardından ise yüksek bir ihtimalle Cocu ile Fenerbahçe'nin yolları ayrılacak. Fakat şunu söylemek lazım ki bu o kadar da kolay olmayacak. Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu maddi durumu hepimiz biliyoruz. Mevcut mali durumda Fenerbahçe, milyonlarca Euro'luk bir meblağı Philip Cocu'ya vermek istemiyor. Fenerbahçe yönetimi ve basşkan Ali Koç, bunun hesabını mutlaka yapacaktır. 

İşine son verilmesi halinde Philip Cocu, yardımcılarıyla birlikte 12 aylık alacaklarını talep edecek. Eğer Philip Cocu'nun görevine son verilirse, Fenerbahçe Hollandalı teknik adam ve yardımcılarına 3,5 - 4 milyon Euro'luk bir ödeme yapmak mecburiyetinde kalacak. Artık her an Philip Cocu ile yolların ayrıldığını duyabiliriz."

Gelişmeler Evren Yavuz'un ve medyanın kahir ekseriyetinin öngördüğü şekilde tezahür ederse Philip Cocu, Fenerbahçe-Spartak Trnava maçında takımın başında olamayacak.