03-04 Ekim'de 3 Büyüklerin Avrupa Maçları Şifresiz mi Yayınlanacak?

30.09.2018 - 10:56

3 Büyüklerin Avrupa Maçları Şifresiz mi Yayınlanacak?

Bu hafta içi, Avrupa kupalarında ikinci hafta maçları oynanacak. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi heyecanlarını yaşayacağız.

Temsilcilerimizden Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi’nde, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor ise UEFA Avrupa Ligi’nde puan mücadelesi verecekler.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz Galatasaray, Çarşamba günü Porto deplasmanına çıkacak. Fenerbahçe evinde Slovakya’nın Spartak Trnava takımını ağırlarken, Beşiktaş İsveç deplasmanında Malmö’nün misafiri olacak. Diğer temsilcimiz Akhisarspor ise Belçika’da, Standard Liege karşısında puan arayacak.

Karşılaşmaların tamamı Bein Sports kanallarından yayınlanacak. İlk hafta maçlarında yaşanan yayıncı kuruluş belirsizliği, bu hafta yerini farklı bir belirsizliğe bıraktı. Bu haftanın konusu ise temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor’un maçlarının şifresiz olarak Bein Sports Haber’den yayınlanıp yayınlanmayacağı.

Spor Ekranı olarak bu karşılaşmaları içeriğimize eklerken, Porto-Galatasaray maçının kanal kısmına Bein Sports Haber’i koyduk. Zira UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz olan Galatasaray’ın maçının, ilk hafta olduğu gibi şifresiz olarak Bein Sports Haber kanalından yayınlanabileceği kanaati ağır bastı. 

Avrupa Ligi’nde ise durum biraz daha farklı. Bu turnuvada Türkiye’yi temsil eden 3 takımımız bulunuyor. Bu takımlardan hangisinin maçının şifresiz olarak yayınlanacağı ya da şifresiz yayın olup olmayacağı konusunda net bir tahmin yapamadık. Dolayısıyla Fenerbahçe-Spartak Trnava, Malmö-Beşiktaş ve Standart Liege-Akhisarspor maçlarını içeriğimizde Bein Sports 1 ve Bein Sports 2 kanalları olarak girdik.

Bu aşamada kesin olan tek şey, maçların Bein Sports tarafından yayınlanacağı. “Şifresiz yayın olacak mı?” sorusu ise şu an belirsiz.  Dilerseniz ihtimalleri sıralayalım:

  1. Bein Sports, sadece ilk haftaya mahsus olmak üzere Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın maçlarını yayınladı. Bundan sonra şifresiz yayın yapmayacak.
  2. Bein Sports, ilk hafta olduğu gibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki tüm maçlarını şifresiz olarak, Bein Sports Haber kanalından yayınlayacak.
  3. Bein Sports, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz olduğu için Galatasaray’ın maçlarını şifresiz yayınlayacak, Avrupa Ligi’nde ise her hafta bir temsilcimizin maçı şifresiz yayınlanacak.
  4. Bein Sports, geçen sezon olduğu gibi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Salı günleri oynanacak 1 karşılaşmayı şifresiz yayınlayacak. Dolayısıyla Galatasaray’ın Salı gününe denk gelen maçları şifresiz, Çarşamba gününe denk gelen maçları ise şifreli kanallardan yayınlanacak. UEFA Avrupa Ligi’nde her hafta 1 Türk takımının maçı şifresiz yayınlanacak.

Bein Sports’un bu turnuvaları yayınlarken nasıl bir politika izleyeceğini kısa bir süre içerisinde öğreneceğiz. Herkesin gönlünden, 2 numaralı ihtimalin gerçekleşmesi geçiyor. Ancak mevcut iktisadi durum ve UEFA’ya yayın hakları için ödenene bedeller dikkate alındığında, bu ihtimalin gerçekleşmesi çok kolay görünmüyor.