Galatasaray-Lokomotiv Moskova Maçı beIN Sports Haber'de Şifresiz

17.09.2018 - 18:50

Galatasaray-Lokomotiv Moskova Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı, beIN Sports Haber'den şifresiz yayınlanacak. Karşılaşmayı Ercan Taner anlatacak.

beIN Sports Haber'in frekans bilgileri şöyle:

Uydu: Türksat 4A

Frekans: 12379

Symbol Oranı: 30000

FEC: 3/3

Polarizasyon: Horizontol (Yatay)

TÜRKSAT KABLO TV: 223. Kanal 

DIGITURK: 83. Kanal

Bununla birlikte Azerspace Uydusu üzerinden yayın yapan ve uydu antenine yapılacak basit bir takım ayarlarla Türkiye’den de izlenebilen Azerbaycan kanalı CBC Sport, Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçını yayınlayacağını ilan etti.

Maçla İlgili Notlar

► UEFA Şampiyonlar Ligi’ne bir müddet ara veren iki takımın mücadelesinde Galatasaray, Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını, Türk Telekom Stadyumu’nda ağırlayacak.

► Galatasaray, 2 senelik aranın ardından tekrar UEFA Şampiyonlar Ligi’ne dönerken, Lokomotiv Moskova bu arenada tekrar boy gösterebilmek için tam 15 sene bekledi.

► İki ekip, 2002/03 sezonunda da yine UEFA Şampiyonlar Ligi’nde aynı gruba düşmüş, İstanbul’daki maçı Lokomotiv Moskova 2-1 kazanmış, Moskova’daki maç ise sarı-kırmızılıların 2-0 üstünlüğüyle neticelenmişti.

►Galatasaray, bu sezon toplamda 15’nci kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek. Galatasaray’dan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi’ne en çok katılan Türk takımı, 7 kez ile Beşiktaş.

► Galatasaray, evinde oynadığı son 3 Avrupa maçında da 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, İstanbul’da oynadığı son 9 Avrupa maçında sadece 1 kez galibiyet yüzü gördü.

► Galatasaray, Rus rakiplerine karşı İstanbul’da oynadığı son 3 maçı da kaybetti.

► Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi seviyesinde düzenlenen, o zamanki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı finale kadar yükselen tek Türk takımı olma unvanını hala koruyor.

► Lokomotiv Moskova, Türk takımlarıyla oynadığı son 4 maçın 3 tanesinde berabere kalırken, 1 maçı da kaybetti.

Lokomotiv Moskova’nın Türk Rakiplere Karşı Karnesi

Lokomotiv Moskova, Türk rakiplere karşı bugüne kadar 10 maç yaptı. Bu maçlardan 2’sini kazanan Lokomotiv Moskova, 4 kez berabere kalırken, 4 maçı da kaybetti. Toplam 8 gol kaydeden Lokomotiv Moskova, kalesinde de 15 gol gördü.

Galatasaray’ın Rus Rakiplere Karşı Karnesi

Galatasaray, Rus takımlarıyla bugüne kadar 8 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan sadece 1’ini kazanabilen sarı-kırmızılılar, 5 maçtan da yenik ayrıldı. 2 müsabaka ise berabere bitti. Galatasaray Rus takımlarının kalesine 7 gol gönderirken, kalesinde 15 gol gördü.

Galatasaray-Lokomotiv Moskova Maçına Dair Bazı Detaylar

► Fernando Muslera, bu yaz Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Uruguay’ın Rusya’yı 3-0 yendiği maçta Uruguay’ın kalesini koruyan isimdi. Lokomotiv Moskova’dan Aleksei Miranchuk ise maça ilk 11 başlamış, ikinci yarıda yerini Fedor Smolov’a bırakmıştı. Lokomotiv Moskova’nın bir diğer oyuncusu Anton Miranchuk, yedek soyunduğu maçta forma giymemişti.

► Şimdi Lokomotiv Moskova formasıyla mücadele eden Benedikt Höwedes ve Jefferson Farfan, Galatasaray’ın 2012/13 sezonu son 16 turunda karşılaştığı ve toplamda 4-3 ile elediği Schalke 04’ün kadrosunda yer alıyordu.

►Galatasaray ve Lokomotiv Moskova kadrosundaki şu oyuncular, daha önce aynı takımlarda top koşturdular:

Mariano Ferreira & Grzegorz Krychowiak (Bordeaux 2012, Sevilla 2015/16)

Younès Belhanda & Benedikt Höwedes (Schalke 2016)

Eren Derdiyok & Vedran Ćorluka (Bayer Leverkusen 2012)

Sofiane Feghouli & Manuel Fernandes (Valencia 2010)

► Şu an Lokomotiv Moskova forması giyen Manuel Fernandes, daha önce Beşiktaş’ta oynadı.

► Galatasaraylı Henry Onyekuru ve Lokomotiv Moskovalı Brian Idowu, Nijerya milli takımında aynı gaye için mücadele ediyor.

Galatasaray’dan Son Haberler

Yaz Dönemi Gelenler: Muğdat Çelik (Akhisarspor), Yuto Nagatomo (Inter), Henry Onyekuru (Everton, kiralık), Birhan Vatansever (Bandırmaspor), Emre Akbaba (Alanyaspor), Badou Ndiaye (Stoke City, kiralık), Ömer Bayram (Akhisarspor)

Yaz Dönemi Gidenler: Luis Cavanda (Standard Liège), Cédric Carrasso (serbest), Eray İşcan (serbest), Koray Günter (Genoa), Iasmin Latovlevici (Bursaspor), Yasin Öztekin (Göztepe), Hakan Balta (futbolu bıraktı), Endoğan Adili (serbest), Lionel Carole (Strasbourg), Bafétimbi Gomis (al-Hilal), Tolga Ciğerci (Fenerbahçe)

► Galatasaray, sezon başı oynana Süper Kupa maçında Akhisarspor’a penaltılarla kaybetti.

► Galatasaray, Süper Lig’de iç sahada 22 maçtır yenilmiyor. Bu maçlardan 21 tanesini kazandı, 1 tanesinde berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar iç sahadaki son mağlubiyetini, 6 Mayıs 2017’de, 3-1’lik skorla Kasımpaşa’ya karşı almıştı.

► Gary Rodrigues, bu sezon ilk gollerini, Cuma günü Kasımpaşa’ya attı. Sakatlığı yeni atlatan Rodrigues, oynadığı son 6 Süper Lig maçında 5 gol, 2 asist yaptı.

► Galatasaray’ın 9 maçlık galibiyet serisi, milli aranın öncesinde Trabzonspor’a karşı alınan 4-1’lik mağlubiyetle sona erdi.

►Cuma günkü Kasımpaşa maçına kadar üst üste 5 iç saha maçında gol yemeyen ve Zoran Simovic’in rekoruna ortak olan Muslera’nın gol yememe serisi, Kasımpaşa maçında sona erdi.

► Galatasaray’da futbolcu olarak 402 maça çıkan Fatih Terim, 19 Ağustos’ta oynana Göztepe maçında, teknik direktör olarak ta aynı rakama ulaştı. Göztepe’ye karşı alınan 6-0’lık galibiyet, Terim’in Galatasaray’ın başında aldığı 250’nci galibiyet oldu.

► Hafif sakatlığı olan Maicon, Cuma günü Kasımpaşa’ya karşı forma giymedi. Milli maçta sakatlanan Serdar Aziz ise Kasımpaşa’ya karşı oynadı ve bir de gol atma başarısı gösterdi.

► Fernando Muslera, yazın düzenlenen Dünya Kupası’nda Uruguay formasıyla 3 maçta kalesini gole kapattı.

► Türkiye A Milli Takımı’nın Rusya ile oynadığı maçta Serdar Aziz, İsveç ile oynadığı maçta ise Emre Akbaba (2) gol atmayı başardı.

Lokomotiv Moskova’dan Son Haberler

Yaz Dönemi Gelenler: Rifat Zhemaletdinov (Rubin), Brian Idowu (Amkar Perm), Éder (LOSC Lille), Grzegorz Krychowiak (PSG, kiralık), Benedikt Höwedes (Schalke), Fedor Smolov (Krasnodar)

Yaz Dönemi Gidenler: Nemanja Pejčinović (serbest), Alan Kasaev (Baltika, kiralık), Vitali Denisov (Krylya Sovetov, kiralık)

► Lokomotiv Moskova, 27 Temmuz’da CSKA ile oynanan Rusya Süper Kupası maçını, uzatma dakikalarında yediği golle kaybetti.

► Lokomotiv Moskova, Rusya Premier Lig’in ilk 3 haftasında sadece 2 puan toplayarak, tarihindeki en kötü lig başlangıcına imza attı.

► Lokomotiv Moskova, ligin ilk 7 haftasında 5 gol atarken, sezonun ilk golünü ancak ligin 4’üncü haftasında bulabildi.

► Maciej Rybus, 1 Eylül’de Krasnodar maçında yaşadığı adele sakatlığı sebebiyle Polonya milli takımının 2, Lokomotiv Moskova’nın 1 maçını kaçırdı.

Teknik Direktörler

Fatih Terim

► Oyunculuk Kariyeri: Adana Demirspor, Galatasaray

► Teknik Direktörlük Kariyeri: Ankaragücü, Göztepe, Turkey U21, Turkey (3 Dönem), Galatasaray (4 dönem), Fiorentina, Milan

► Futbolculuk yıllarında stoper mevkiinde oynayan Fatih Terim, Galatasaray formasını 10 yılın üzerinde terletti. Galatasaray formasıyla 3 kez şampiyonluk yaşayan Terim, formasını 51 kez giydiği Milli Takım’ın 31 maçına da kaptan olarak çıktı.

► Teknik direktörlük kariyerine Ankaragücü’nde başlayan Terim, ardından Göztepe’yi çalıştırdı. Ardından Milli Takım’da Sepp Piontek’in yardımcılığını yapan Terim, 1990 yılında Türkiye U21 Milli Takımı’nın başına geçti. U21 Milli Takımı’nda 3 sene çalışan Terim, ardından A Milli Takım’ın patronu oldu. Milli Takım’ı Euro 96 finallerine taşıyan Fatih Terim, finallerde oynadığı tüm maçları kaybetmesine rağmen, 1954 yılından beri Türkiye’yi uluslararası üst düzey bir turnuva finallerine taşıyan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.

► Euro 96’nın ardından Galatasaray’ın başına geçen Fatih Terim, 4 sezonda 4 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve UEFA Kupası’nı kazanarak bir kez daha tarih yazdı.

► 2000 yılından sonra Milan ve Fiorentina tecrübelerinin ardından Terim, 2005’te tekrar Milli takım’ın başına geçerken, Euro 2008’de Terim idaresinde yarı finale kadar yükselen Türkiye, Almanya’ya yenilerek Avrupa 4’üncüsü oldu.

► Fatih Terim, 2011 yılında Galatasaray’daki 3’ncü dönemini yaşarken, 2 senede 2 şampiyonluk yaşadı ve Galatasaray’ı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale taşıdı.

► İmparator Fatih Terim’in yolları, 2013 yılında bir kez daha Milli Takım ile kesişti. 2014 Dünya Kupası’na katılamayan Türkiye, Fatih Terim idaresi altında Euro 2016’ya katılmaya hak kazandı. Takım içerisinde Arda Turan ve diğer oyuncularla yaşanan krizin ardından görevine son verilen Terim’in adresi yine Galatasaray oldu. İmparator, geçtiğimiz sezonun ortasında aldığı Galatasaray ile bir kez daha şampiyonluk yaşarken, kariyerindeki lig şampiyonluğu sayısını 7’ye çıkardı.

Yuri Semin

► Oyunculuk Kariyeri: Spartak Orel, Spartak Moskva, Dinamo Moskva, Kairat Almaty, Chkalovets Novosibirsk, Lokomotiv Moskva, Kuban Krasnodar

► Teknik Direktörlük Kariyeri: Pamir Dushanbe, Lokomotiv Moskva (4 dönem), Russia, Dinamo Moskva, Dynamo Kyiv (2 dönem), Gabala, Mordovia Saransk, Anzhi

► Son zamanların en başarılı Rus teknik adamlarının başında gelen Yuri Semin’in futbol kariyeri, 1965’te Sovyetler Birliği’nin U21 takımında gösterdiği başarılı performansın ardından, Spartak Moskova’ya davet edilmesiyle başladı.

► Hücuma dönük orta saha pozisyonunda oynayan Semin, Spartak Moskova’dan Dinamo Moskova’ya transfer oldu ve 1970 yılında SSCB Kupasını kaldırdı. Futbolculuk kariyerine sakatlık sebebiyle son veren Semin, futbolu bıraktığı sırada Kuban takımında top koşturuyordu. Semin kariyeri boyunca SSCB Ligi’nde 280 maçta forma giydi ve 39 gole imza attı.

► Teknik direktörlük lisansını almasının ardından Pamir takımının başına geçen Semin, adını Lokomotiv Moskova ile duyurdu. Yuri Semin, 1990 yılındaki kısa süreli bir ayrılığı saymazsak, 1983-2005 yılları arasında toplam 22 yıl Lokomotv Moskova’yı çalıştırdı.

►Yuri Semin idaresindeki Lokomotiv Moskova, 2 Rusya Premier Lig şampiyonluğu, 5 Rusya Kupası zaferi, 2 kez de UEFA Kupa Galipleri Kupası yarı finali yaşadı. İki kez Rusya milli takımında yardımcı antrenörlük yapan Semin, 2005 yılında 6 süreyle Rusya milli takımının başında kaldı.

► İki dönem Dinamo Kiev’i de çalıştıran Semin, bu süreçte 1 kez Ukrayna Ligi şampiyonluğunu kazandı.

Hakem Gianluca Rocchi’nin Karnesi

İtalyan hakem Gianluca Rocchi, 7 kez Türk takımlarının maçlarını yönetti. Rocchi’nin yönettiği maçlarda temsilcilerimiz 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Rochi, Rus takımlarının 10 maçını yönetirken, bu maçlarda Ruslar 2 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Gianluca Rocchi, bugüne kadar 2 kez Galatasaray’ın maçını yönetti. Galatasaray’ın 2010 yılında Atletico Madrid ile İstanbul’da oynadığı ve 1-2 kaybettiği maçta görev yapan Gianluca Rocchi, sarı-kırmızılıların 2014 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’e Londra’da 4-1 kaybettiği maçın da hakemiydi.

Gianluca Rocchi, bugüne kadar Lokomotiv Moskova’nın hiçbir maçında görev almadı.